Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nachladnutie E.c.c

Zdravim. Priatelkina samicka E.c.c (asi rok a pol stara)zacala pred cca 3tyzdnami kychat a sem tam sa objavila aj nejaka ta bublinka na nose.
Takze som ju zobral na veterinu, had sa prevazil, dostal som nejake antibiotika, trochu znizil vlhkost(cca 60%) a zvisil teplotu(dal som silnejsiu ziarovku).
V terarku ma od 26-32stupnov, vyhrevnu podlozku, kde aj celkom casto lezi.Nocne teploty sa pohybuju okolo 25-26stupnov.
No antibiotika dobrala a sice sa to zlepsilo, ale nic moc.Cez den je klud, ale akonahle sa zhasne svetlo a zacne lozit po terarku dost casto kycha.
Mate nejake osvedcene antibiotika na nachladenie vasich hadov?Neviem ake mi to dali na veterine predtym(ak t bude treba, skocim sa opytat), ale bolo mi povedane, ze ak nezaberu, tak mozeme skusit nejake ine, no nechcem velmi experimentovat.
Do teraz s nou neboli problemi...
dakujem za odpovede:-)

Předmět Autor Datum
Antibiotika by se měla u plazů používat sakra opatrně a až po testu rezistence (citlivosti na ATB).…
mara 15.06.2010 10:26
mara
Prave ze to sa mi nezdalo, ak nezaberu skusime ine...... Preto sa pytam nejake osvedcene aby to nebo… poslední
danio007 15.06.2010 10:28
danio007

Antibiotika by se měla u plazů používat sakra opatrně a až po testu rezistence (citlivosti na ATB). Veterinář který tvrdí, že není problém použít několikery ATB za sebou stylem "pokus-omyl" nevzbuzuje zrovna důvěru, protože i správně zvolená léčba ATB může zvířeti ublížit - rozhozená střevní mikroflóra, selhání ledvin...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru