Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Úmrtí Hroznýše královského

Dobrý den, mám dotaz ohledně smrti mého hroznýše. Měl jsem již druhého hroznýše královského a i tento mi náhle umřel. Ten prvníí mi umřel pravděpodobně na ucpání střev špatným substrátem, který nejspíš spolkl s myškou. Tenhle mi umřel úplně z ničeho nic. Nejevil žádné známky, že by mu něco bylo, normálne fungoval, žral a vypadal v pořádku. Když jsem mu dal poslední myšku, tak si ji ale vubec nevšímal a když jsem prisel po nekolika hodinach a vzal ho do ruky, byl už mrtvý. Byl ztuhly a v křeči a měl plná ústa substrátu (směs zahradní rašeliny s pskem). Zajímalo by mě, jestli mi někdo neporadíte, čím by to mohlo být? Co by mohlo být příčinou jeho smrti. V teráriu měl teplotu 28 - 35°C a vlkost kolem 70 - 75%. Terárko bylo vyrobené ze skříně o rozměrech cca. 100x65x50cm s bočním odvětráním, osvětlení bodovkama a jak už jsem zmínil, substrát byla raselina s pískem a květiny umělé. Kámen normální z venku, dobře ošetřený, kmen taktéž. Můžete mi prosím někdo říci možné příčiny? Děkuji!!!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nevim , ja si v loznici moc netopim a na noc treba i okno pootevru . Nekdy je pak slusna klada . Dal…
olihnatec 22.06.2010 15:45
olihnatec
Terko mám na druhé straně pokoje nez je okno a mam ho pres pul metru nad zemí na jedné skřínce. Potr… nový
nonikotin 23.06.2010 10:06
nonikotin
koupani je naprosto individualni a chut se casem meni... Bez pitvy je urceni priciny jen vareni z vo… nový
boa.constrictor 23.06.2010 12:08
boa.constrictor
mozna to tu nekdo psal a mozna je to blbost..ale prijde me dovny ze by si pred smrti narval plnou hu… nový
Demoon 23.06.2010 12:32
Demoon
No to me napadlo jako prvni, ale bylo tu zminelo, ze se mu substrat nejspis do tlamy dostal tim, jak… nový
nonikotin 23.06.2010 12:38
nonikotin
ze by si pred smrti narval plnou hubu substratu...nemohl se udusit? had se neudusi ani kdyz ma s pr… poslední
JaBula 23.06.2010 12:58
JaBula

Nevim , ja si v loznici moc netopim a na noc treba i okno pootevru . Nekdy je pak slusna klada .
Dal bych to terko nekam kde je stabilneji i pres noc , pokud to mas podobne .
To vetrani nemusi byt problem jak psal assac pokud ho ale nemas polozeny nekde na nocnim stolku pul metru od okna.. Jenomze ,to by te asi taky trklo . Hm , co potrava ?

Terko mám na druhé straně pokoje nez je okno a mam ho pres pul metru nad zemí na jedné skřínce. Potravu příjímal uplne v pohodě. Po predlození myšky jí chytil vetsinou do pul hodiny. Pak se vetsinou za cca tri dny vykálel, takze vse bylo asi OK. Jen tu poslední ne. Té si vubec nevsímal i když po něm šlapala atd. Dělal jako by nic. A pak večer byl proste mrtvý, ztuhlý a v křeči. Bratr mi říkal, že ho videl jak je otocený na zádech, to asi byli posmrtné křeče. Jako nejpravděpodobnější příčinu bych viděl asi tu otravu tou barvou. Jeste mi pripadalo zvlastní, že vsude jsem cetl že se hroznýši rádi koupou, ale toho mého já nikdy neviděl ve vodě, a když jsem rosil, tak mu to spíš vadilo, než naopak.

koupani je naprosto individualni a chut se casem meni... Bez pitvy je urceni priciny jen vareni z vody... Kazdopadne bych zjistil co to je za barvu a ridil se tim co tu uz bylo napsano = nove terko (bud z OSB, nebo skla), hada od dobreho chovatele, a hlavne si nacist podminky = jak ma vypadat terko (rozmery, elektroinstalace, teploty atd) a chov - vse je tu na teraporadne zmineno X krat... Proste zacit opet od zacatku...

ze by si pred smrti narval plnou hubu substratu...nemohl se udusit?

had se neudusi ani kdyz ma s prominutim "plnou hubu potkana", natoz aby ho zadusilo par zrnicek nejake hliny. Pokud se had pred smrti zmita v krecich s otevrenou tlamou, tak si urcite nehlida aby se nahodou neumazal. Tou dobou mu byva dost bidne a je mu uplne sumak jestli skonci hlavou v kvetinaci nebo v misce s vodou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru