Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krmení mláďat leguana zeleného

ahojky , chtěla bych se zeptat jak je to s krmením mladat leguanka zeleného.
koupili jsme si mládě leguanka.....a do misticky jsem mu dala to co mi nabidli ve zverimexu + dávám mu tam i ovoce a hlavkový salat. Ale přijde mi že snad ani nejí.... musím ho vzdy vyndat a dat mu z ruky to si pak vezme,....ale samotnyho jíst jsem ho ještě neviděla... bojím se aby mi neumřel...na list mu jednou denně dávam kapičku vitaminu D. S co se týče osvětlení tak mám v terárku žárkovku Repti Glo 5 UVB 13 W -tropické terarijní světlo + jestě jednu vyhřívaci. Tak kde je chyba??? nedělám něco špatně... máme ho tři dny(asi krátka doba)...Prosím poradte... jak často má jist....Díky Katka

Předmět Autor Datum
a do misticky jsem mu dala to co mi nabidli ve zverimexu co vam nabidli? dávám mu tam i ovoce a h…
JaBula 22.06.2010 13:52
JaBula
Moc děkuji za info... polepším se ... ve zvěrimexu mi pro něho dali http://shop.miga.cz/iguana_adult…
Katka27 22.06.2010 14:06
Katka27
ve zvěrimexu mi pro něho dali http://shop.miga.cz/iguana_adult_1000ml-p101842.ht ml muze byt, nicm…
JaBula 22.06.2010 14:32
JaBula
muze leguan azalku? poslední
qip 09.01.2011 19:25
qip

a do misticky jsem mu dala to co mi nabidli ve zverimexu

co vam nabidli?

dávám mu tam i ovoce a hlavkový salat.

ovoce davejte jen minimalne, salat v tomhle obdobi vubec. Jdete pred barak a natrhejte smesku pampelisek, kvety i listy treba jetele, vojtesky, sedmikrasky a pod. Bude to pro nej mnohem vhodnejsi strava.

Ale přijde mi že snad ani nejí

po trech dnech v novem prostredi je to celkem v pohode, pokud by se "neotrkal", zkuste dat misku se zradlem nekam vys do vetvi misto na zem, casto to pomuze.

samotnyho jíst jsem ho ještě neviděla

pokud u nej nejste cely den, mohl si vzit neco nepozorovane. Hlavne ho ted ze zacatku moc neruste.

bojím se aby mi neumřel...na list mu jednou denně dávam kapičku vitaminu D

pokud budete pokracovat v takovemto davkovani vit. D, tak Vam umre zcela urcite a nebude to az tak dlouho trvat. Spravne podavani vitaminu a mineralu u leguanu je tu na poradne rozepsano nekolikrat, pohledejte ve starsich vlaknech, je tam i spoustu info o svetlech.

ve zvěrimexu mi pro něho dali
http://shop.miga.cz/iguana_adult_1000ml-p101842.ht ml

muze byt, nicmene neni nad prirozenou pestrou stravu v podobe vyse zminene smesky. Granule nekterym leguanum dost chutnaji (nekterym naopak nechutnaji vubec). Pokud bude Vas leguan prvni pripad, muzete je urcite vyuzit jako "pamlsek" az (pokud) ho budete zvykat na kontakt.

Co se týka toho vitamínku... není to z mé hlavy takhle mi doporučili davkovaní ve zvěrimexu... http://www.akvarko-shop.cz/zbozi/4492/Reptile-Elix ier-20ml

Nejdriv jsem si rikala, ze jde o nejakou "rozumnou" vitaminomineralni smes, nicmene podle toho co je na odkazu jsou v pripravku pouze vitaminy rozpustne v tucich a zbytek (vcetne treba veleduleziteho vapniku nebo vubec vsech ostatnich vitaminu) uplne chybi. Rovnez pomer tech vitaminu (hlavne tedy vit. A a D) mi neprije uplne idealni a to davkovani bych take doporucila prepocitat podle obsahu vitaminu v dotycnem preparatu. Potrebu techto i ostatnich vitaminu a mineralu u leguanu si muzete prostudovat treba tady:
http://www.reptile.cz/index.php/prirucky-k-chovu/j esteri/leguan-zeleny/leguan-zeleny-vitaminy
na stejnych strankach najdete i jakysi "krmny manual", podle ktereho je idealni se ridit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru