Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Klapavka nechce na souš

Jsem uplne nezkusena,co se tyce zelviho chovu, takze mam par blbych otazek. Mam klapavku pizmovou ci obecnou (darujici nevi a ja to nepoznam, nekde na nete se pise, ze to je jedna a ta sama), je to jeste mrně. Chci ji vybavit akvarko treba rostlinou, kameny nebo kmenem, ale na to potrebuji filtr,abych nemusela menit vodu kazdy den rucne a vsechno z tama porad vyndavat. Problem je, ze moje klapavka vubec sama na sous nechce vylezt, ani kdyz ji tam nastrcim jidlo. Naopak zboznuje chozeni po dne a vystrkovani hlavy z vody, je tak klidne cely den. V takovem minimu vody mi ten filtr nepojede. Kdyz jsem ji prilila vody, aby na tu sous musela, ze hlavu nevystrci, stala na zadnich a mermomoci se snazila dosahnout na hladinu, vypadala, ze se co chvili utopi :/ Mam ji tak nechat a smirit se s tim, ze ji musim denne menit vodu anebo je nejaky figl na to, abych mohla trochu prilit a pritom ona nebyla ve stresu?
Co vsechno tomu mrneti muzu davat? Zatim je jen na patentkach..sepiove kosti, jak jsem nekde cetla, se ani nedoktne. Muzu treba zkusit maso, i kdyz je to jeste pidižvík?
Diky moc za radu.

Předmět Autor Datum
:-( no to se "staráš" brzo :-( , ale zas lepší než vůbec jináč : klapavky chováme s výškou vody tak… poslední
lupus 16.07.2010 17:51
lupus

:-( no to se "staráš" brzo :-( , ale zas lepší než vůbec
jináč : klapavky chováme s výškou vody tak aby se při nataženém krku mohla pohodlně nadýchnout, patří mezi špatné plavce...zvířata ze severu USA chovat ve vodě teplé 20-25°C, zvířata z jihu USA při 24-28°C. zimování - Ano/ne, podle původu, pokud budete váhat, musíte se rozhodnout podle pozorného sledování na podzim.
vodu + nečistoty odsávej hadičkou, filtr je zatím na...nic, otázka pár minut denně ;-)
jinak mistr google by ti jistě pomohl s podrobnostmi , tak s chutí do toho :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru