Předmět Autor Datum
ahoj je to těžké odhadnout a musíš prvně co se ti líbi jestli Hadi ještěrky pavouci brouci víš kolik…
szolka 18.07.2010 10:55
szolka
gekon zední apod.
badelbunda 18.07.2010 10:59
badelbunda
Já bych doporučila třeba menší druhy felzum (klemmeri, ornata, modesta, nigristriata), Lygodactylus…
Blanche 18.07.2010 11:31
Blanche
Cyrtodactylus peguensis rozhodně ne,není to zrovna často chovaný gekon.
Martin1 18.07.2010 11:59
Martin1
Cyrtodactylové a Lepidodactylové nejsou denní.. Jinak bych také doporučila menší druhy felsum, pro z… poslední
mitratus 18.07.2010 13:39
mitratus

Já bych doporučila třeba menší druhy felzum (klemmeri, ornata, modesta, nigristriata), Lygodactylus kimhowelli,Cyrtodactylus peguensis, Lepidodactylus lugubris, atd. atd.
Záleží jen na tom, co se ti líbí.
Ke gekonu zednímu: sháním ho už rok a pořád nemůžu najít nikoho, kdo by měl miminka. Třeba budeš mít víc štěstí, nebo jenom neumím hledat.

Cyrtodactylové a Lepidodactylové nejsou denní..
Jinak bych také doporučila menší druhy felsum, pro začátek něco jednoduššího - klemmerky a nigristriaty jsou ideální, dorůstají do 12 cm, jsou často chované, takže se snadno dopárují (na rozdíl od zmíněných modesta, ornata, kde je jednak vyšší pořizovací cena, jednak jich v republice tolik není a třeba u ornat sehnat samce je problém veliký), dále jsou pěkné felsumky laticaudy, ty už jsou trochu větší, dospělé mají do 15 cm. Od laticaud, klemmerek, nigristriat mám nyní mláďata, viz moje stránky.
Jinak dalšími vhodnými denními gekony mohou být Lygodactylové, např. kimhowelli či luteopicturatus. Kimhoweláky jsem jednu dobu měla, ale docela po sobě jeli, proháněli se, napadali.. Pak jsou ještě denní Gonatodi, v chovech nejčastější Gonatodes albogularis fuscus, ale to už je zvíře pro pokročilejší chovatele.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru