Předmět Autor Datum
Ahoj,už sa to tu niekde riešilo,ale: Ak sa rana zaceluje ,nemokva a nehnisa-bol by som kludny.Ak by…
johny13 06.08.2010 22:41
johny13
Ahoj, legoši ztrácet ocas neumí, jen ulomit - tozn. někde v terárku se o něco ocasem zachytl a jak s… nový
MadMike 07.08.2010 08:19
MadMike
SunGlo 100Watt je to UVA (místo béčka má vitamíny)a větrání není vidět ale je ho tam opravdu dostate… nový
flashturbo007 07.08.2010 23:38
flashturbo007
Můj lego ztratil skoro půl ocasu při přepravě...je to půl roku a ocas mu krásně dorostl.... nový
terkavlasta 30.08.2010 12:00
terkavlasta
ahoj, mame dva dny leguana a v terarku se zavadil o drevo a utrhl si kus ocasu ted ho ma dlouhy cca… poslední
janna 09.11.2011 20:47
janna

Ahoj,už sa to tu niekde riešilo,ale: Ak sa rana zaceluje ,nemokva a nehnisa-bol by som kludny.Ak by sa to neako zhoršovalo,treba navštivit veta.Niekedy to treba dokončit-poobstrihavat.Ked sa to stalo kedysi môjmu,bez problemov sa mu to zahojilo bez pomoci veta aj mastičiek a vyrastol mu regenerat.Treba len kontrolovat ako sa to hoji.

Ahoj,
legoši ztrácet ocas neumí, jen ulomit - tozn. někde v terárku se o něco ocasem zachytl a jak se snažil vyprostit, ulomil si ho. Občas to chce dostříhnout jak říká Johny, ale to bys musel hned - nech to bejt, terárko ať je čistý, použij na to nějakou běžnou desinfekci (např. betadine 1:10 - 1:20 s vodou) a to je vše. Zahojí se mu to rychle a za chvíli začno růst regenerát.
Nicméně - musíš zjistit kde máš to blbý místo/blbý místa a to terárko předělat tak, aby se to neopakovalo (jakože se vsaď, že by se to opakovalo). Já z tý fotky nenakoukal nic, co by mě trklo (hele neskřípl jsi mu ho náhodou do těch dvířek?).
Terárko bych udělal širší, větve míň hladký na lezení, víc odpočívacích platform - místo tam na to evidentně máš ;-) (no a když už ti to kritizuju - víc větrání, ten sunglo shit vyhoď a dej tam pořádnej vypalovák, kapeš AD3? nebo kde máš UVečko?)

SunGlo 100Watt je to UVA (místo béčka má vitamíny)a větrání není vidět ale je ho tam opravdu dostatek , široké je 60cm hluboké 60cm a vysoké 150cm myslím že pro mrňouska je to dostatek , dvířka to jistě ne jsem na něj opatrný velice , a větvičky , určitě změním díky za radu ... odpočívadla má i dole kde má vyhřívaný kámen kde se někdy vyhřívá ale jen zřídka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru