Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemocný chameleon

Zdravim, chtel bych se zeptat jestli nekdo nevi co to muze byt. Mam 5-6 mesicniho samce, jemenaka, terarko ma 100x44x44, vxsxd, teplota normal kolem 30, pod tepelnym zdrojem samozrejme vyssi, vlhkost v pohode, kropim 3x denne, zarovka sun glo neodymium daylight lamp 75w, potrava cvrcci, sarancata, a ted i kobylky z louky, vse sypu nutri mixem 3x tydne a calciem s D3 ostatni varku, zere 2x3x denne, tak po trech cvrccich, pred 8 dny totalne zkolaboval, nemohl se vubec udrzet na vetvi, hlavu mel na zemi kdyz lezl a trepal se, strasne zeslably, jeli jsme na veterinu, dali mu calcium + vitaminy, delali jsme to tak 3 dny, sotva zral, prohmatala ho a vubec nemel mekke kosti ani natekle, dala mi domu sirup calcia s d3 a mineralnima latkama, 3x sem to do nej narval strikackou, vubec se mu to nelibilo ale co, musel, ted posledni dva dny sezral 2 cvrcky, a vcera 3, vraci se mu trochu chut, ale je strasne pohubly a neni porad tak silny i kdyz se to kapicku zlepsuje, nevsiml sem si ze by mel mekke kosti, nebo nejak pokrivene, i zadne otoky nevidim, mesic zpatky sem mu delal vetvicky do terarka z vrby, byly na pevno, ale jak casem oschly, tak se uzly povolily a klaciky se zacly protacet, chamik sel a najednou se protocil, pak zacal polehavat porad na jednom miste a nikam nechodil, je mozne ze utrpel nejaky sok z tech vetvi? vetve jsem nyni vymenil za podstatne silnejsi a ma to uvazane jako skalu, vcera se mu objevilo kolem nosu jako takovy prasek bily, nevite co to muze byt? vim ze to tu nekde bylo, ale nevim kde, jo a mame doma i samicku ze stejneho vrhu, podminky ty same co samec i stravu a ta je ziva a ciperna. diky za pripadne odpovedi.
Změna předmětu, původně: Nemocny jamal (Arutha)
Změna kategorie, původně: Ještěři (Arutha)

Předmět Autor Datum
Podle mě by mohl být na vině nedostatek vitamínu D (potažmo vápníku), pokavaď by váš vet neusoudil t… poslední
MadMike 19.08.2010 18:39
MadMike

Podle mě by mohl být na vině nedostatek vitamínu D (potažmo vápníku), pokavaď by váš vet neusoudil to samé, nemyslím si, že by Vám dával sirup s D3, kalciem a dalšíma minerálama. Pokud to byl plazí doktor.
Zrevidoval bych příjem D3, zakoupil buď kvalitní zdroj UV nebo dotoval vitamínem D3 v nějakém kapalném skupenství. Veškeré krmivo obalovat v Ca.
Jestli tam máte jen

zarovka sun glo neodymium daylight lamp 75w

tak bych zkouknul i něco co udělá víc světla, když máte terárko metr vysoký.

vlhkost v pohode, kropim 3x denne

To bych řekl, že vlhkost moc v pohodě nebude ;-), ale jestli máte třeba uplně otevřené terárko, nemusí to tak být - to neodhadnu.

vcera se mu objevilo kolem nosu jako takovy prasek bily, nevite co to muze byt?

Přebytek solí, které nestráví.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru