Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chci zbohatnout, ale neumím se ani normálně zeptat.

Naprostý souhlas. Dražší zvíře si většinou nekoupí člověk z nějakého rozmaru, ale většinou ten, který ví co chce a dokáže jej patřičně zaopatřit. Tím nechci říct, že každý sociálně slabší by se nedokázal o zvíře adekvátně postarat. Kromě toho, i několika tisícové částky jsou během chvíle překonány náklady na ubikace, krmení, elektřinu...
Také Vám musím dát za pravdu s tím, že na západ od nás je situace odlišná. I když u některých zvířat cena klesá, většinou zůstane na nějaké adekvátní úrovni a níž zkrátka nejde. Je to ale typická lidská vlastnost, to na co jsme dlouho šetřili, hledali, sháněli, toho si zkrátka vážíme víc.

A ještě bych se rád vyjádřil k názoru, že existují dva typy chovatelů, ti co mají svá zvířata z lásky a ti druzí pro peníze. To je podle mě naprostý nesmysl. Možná existují i takové vyjímky, kterým jde opravdu jen o zisk, ale teraristika skutečně není obor se kterou člověk začne pokud k ní nemá vztah. Kromě toho, co je špatného na tom snažit se pokrýt některé náklady na provoz. A ani nevidím nic špatného na tom pokud má někdo ambice na chovu zbohatnout. Je snad někdo kdo by se nechtěl živit tím co ho baví?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny