Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem osvětlení pro korálovku mexickou

Dobrý den,
začínam s teraristikou a mám doma lampropeltis mexicana samce. Jelikož ho mám jen v provizorním terárku a zajištuji něco většího 70x40x40 tak bych se chtěl zeptat jak s osvětlením a vyhřátím. Na internetu jsem toho našel hodně rozdílného a i v obchodě s terarijními potřebami mi řekli rozdílné věci. V pokoji je teplota okolo 20 °C a nevím jestli do terárka vyhřevnou žárovku a nebo topný kámen (s regulatorem) plus žárovku repti glow 2.
Četl jsem, že se rádi schovávají když je světlo a pak přes "tmu" se vyhřívají.

Jo a ještě bych se chtěl zeptat na stelivo. Mám teď kokosové (lignocel) a chci mu přidat písek, ale nejsem si s tim kokosovým moc jistý, když je to spíš obyvatel suchších míst.

Děkuji za odpověď ;-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
- všechny odpovědi tady už najdeš. Je toho tady napsáno mraky na toto téma. Ale i tak poradím. Neřeš…
Mates_RR 30.09.2010 21:20
Mates_RR
joo diik, no jako moc se mi za to teda nechce prave davat tolik penez za ty zarovky a prave proto ta…
Marrtis 30.09.2010 21:58
Marrtis
Repti glo je dosti slabý zdroj UV, krom toho k mexikáně UVB nepotřebuješ. S vyhříváním viz. Crocodyl…
Arutha 30.09.2010 22:32
Arutha
Já jsem dala lignocel jenom do menší otevřené vaničky, ať si do ní had v době svleku vleze. Jenže on… poslední
ssimca 01.10.2010 05:44
ssimca

- všechny odpovědi tady už najdeš. Je toho tady napsáno mraky na toto téma.
Ale i tak poradím. Neřeš žádnej topnej kabel ani kámen a dej tam obyč žárovku. Postačí tam 25w a na dno dej lignocel, nebo bukové štěpky. Každej používá něco jiného a každej ti i něco jiného poradí. Ty sám časem poznáš, co ti vyhovuje. já používám ty bukový štěpky. A na žárovku reptiGlow se vykašli. Jsou to vyhozené peníze a pro hada naprosto zbytečné. Věř že obyčejná žárovka v květináči udělá víc než dost! ;-)

PS: hlavně si nenech radit ve zverimexech a zooshopech. tam ti nalžou kraviny jen aby ti něco prodali - jako třeba to ReptiGlow 2.0 ... ;-)Dost odvážné tvrzení na veřejném fóru, Matesi;-) Aby si to někdo od fochu nevzal osobně... (Arutha)

joo diik, no jako moc se mi za to teda nechce prave davat tolik penez za ty zarovky a prave proto tady pisu. Ja jen nevedel jestli to pro tu mexikanu bude stacit i pres noc kdyby se chtel vyhrivat. A hlavne ten lignocel celekm drzi tu vlhkost a proto vaham jestli ho tam nechavat a nedat neco vic sucheho.

Repti glo je dosti slabý zdroj UV, krom toho k mexikáně UVB nepotřebuješ. S vyhříváním viz. Crocodylus.

Jako substrát používám už pár let u mexikán směs písku a rašeliny, samozřejmě s převahou písku. Jdou i štěpky. Lignocel bych pro tyto suchomilné hady zavrhl - když ho budeš vlhčit, nebude to sedět hadovi, když ho necháš suchej, bude prášit...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru