Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Acanthosaura capra

vsak rikam, ze se neshodnem...zname se, ze :-)

Rozhodně nezpochybňuji Tvé teorie
no, oni to ani tak nejsou teorie, jako souhrn vysledku chovu ruznych lidi (vcetne importeru), co se o udrzeni, chov nebo odchov s ruznymi vysledky pokouseli a drive ci pozdeji mi nektera ze zvirat treba prinesli na pitvu.
časem se jim, při dostatku trpělivosti, financí a hlavně zvířat podaří získat jedince, kteří přežijí a nastartují reprodukci
no, uprimne - z dlouhodobeho hlediska na mne situace kolem akantosaur, gonocefalu a hypsiluru pusobi spise dojmem, ze: jak Ty rikas "zdevastovana" zvirata hynou zahy behem par dnu az tydnu (paraziti casto jsou pritomni ale v nijak fatalnim mnozstvi), po nich nasleduji jedinci, kteri jdou do rukou zacinajicim teraristum "mazlikarum" (kteri jim neposkytnou zakladni potreby, pripadne je stresuji kazdodennim "muchlovanim")a po nich (treba klidne po pul roce nebo dvou letech) umiraji prave ta zaparazitovana zvirata, ve kterych je cervu az hanba, protoze se za dobu chovu v terariu dochazelo k opakovanym superinfekcim. Pak uz opravdu jen zalezi na tom, jestli se do te doby zvirata staci rozmnozit nebo ne.
On je hlavne rozdil poridit vic zvirat, ve kterych se nejaky ten perspektivni par treba najde (a nebo taky ne)a nebo "pracovat" treba jen s jedinym parem, postarat se o to, aby dotycna zvirata do budoucna nebyla ohrozovana treba prave parazity a jejich dlouhodobejsi perspektivy tak zvysit na maximum. A kdyz uz jsi dala za priklad zrovna Hypsilury - nas spolecny znamy, ktery je odchoval patri zrovna k tem "odcervovacum", a jeho vysledna bilance uhyn/odchov presto neni vubec spatna, dokonce bych si troufla rict, ze je velice dobra...
A co tim vsim chci vlastne rict? Hlavne asi tolik, ze radit zacinajicim teraristum, kteri si poridi treba prave jen to jedno jedine zvire nebo treba par, aby parazity zvirat neresili a cekali, jestli je cervi casem zabijou nebo ne (kdyz ma clovek zrovna stastnou ruku a vybere dobre zvire) je nesmysl. Je mi jasne, ze rezim a kolobeh v tak rozsahlem chovu o jaky pecujes doma (radeji podotykam, ze to rozhodne nemyslim ve zlem)je prece jen o necem jinem nez chov "jedne pekne jesterky" v terarku ktere zdobi obyvak. Clovek k tem zviratum i jinak pristupuje a sleduje u nich jine priority. Ac to bude tezke - zkus si ted treba predstavit, ze mas jediny vysneny par akantosaur (a zadna jina zvirata), vis, ze pri kontrole trusu u veterinare u nich byli diagnostikovani paraziti a po nejake dobe, kdy se porad ne a ne mnozit zacnou zvirata pomalu nenapadne hubnout. Co udelas?
To je samozrejme jen recnicka otazka...;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny