Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chov Litoria caerulea (Rosnice sinná)

ahoj,
chci chovat rosnici sinou. Již mám terrárium, ale nevím jak ho mám zařídit. Mám tři knihy o chovu žab, ale všude píšou něco jiného. Jakou potřebuji elektroniku na udržení přirrozeného prostředí v teráriu? V jedné knize píšou, že pro udržení vlhkosti mi stačí malý vodopádek, je to pravda? Jaké by měla mít rosnice noční teploty? Co potřebuji k idržení teploty? Stačí mi topný kámen?
Nechováte někdo rosničky nebo rosnice v okolí Benešova?¨Nemáte fotky terária pro rosnice?
Předem díky za odpověď :-)
Katka

Předmět Autor Datum
tak chov rosnice je velmi lahky, vyhrievat mozes aj vyhrevnym kamenom terarko by malo byt tropicke,…
rikiraki 10.10.2010 20:18
rikiraki
Terárium nemá ideální velikost to vím, je asi metr dlouhé, ale jenom půl metru vysoké, zatím se snaž…
-katerine- 10.10.2010 20:46
-katerine-
Takže mi pro chov stačí jednoduchý topný kámen a postřikovač? (kromě zařízení samozřejmě) dost se bo…
me 11.10.2010 10:03
me
Bylo by asi lepší na výšku (to terárko), ale pro začátek to bude stačit. Posílám obrázek (snad to pů…
Artuš 11.10.2010 20:19
Artuš
Pěkné terárko, pokud máte i fotky žab, pochlubte se zde: http://tera.poradna.net/q/view/96694-pochlu… poslední
me 12.10.2010 00:31
me

tak chov rosnice je velmi lahky, vyhrievat mozes aj vyhrevnym kamenom terarko by malo byt tropicke, cize vela rastlin a nejake bambusove palice na lezenie ziab, vlhkost udrzis tym ze parkrat za den navlhcis terarko a po nejakom case uz staci navlhcit tak raz za dva dni lebo ta vlhkost sa ti tam bude drzat sama, ako velke mas to terarko ??

Terárium nemá ideální velikost to vím, je asi metr dlouhé, ale jenom půl metru vysoké, zatím se snažim sehnat větší, od někoho komu třeba stojí na půdě. Pokud ho neseženu budu ho muset nechat udělat, ale zatím na to moc nespěchám, myslím, že budu mít ještě nějakou dobu , než rosnice vyrostou.
Takže mi pro chov stačí jednoduchý topný kámen a postřikovač? (kromě zařízení samozřejmě) dost se bojím, že si koupím žábu a pak mojí vinou umře.

Takže mi pro chov stačí jednoduchý topný kámen a postřikovač? (kromě zařízení samozřejmě) dost se bojím, že si koupím žábu a pak mojí vinou umře.

k udržení správné teploty se hodí (elektrické) spínací hodiny a termostat, kde si nastavíte optimální teplotu.

Žábu si před koupí pořádně prohlédněte, půjde na 99% o import a žabky můžou být zraněné a pokud se vám nebude cokoliv zdát, že třeba budou vyhublé, tak si radši počkejte do další burzy, nebo hledejte jinde.

Bylo by asi lepší na výšku (to terárko), ale pro začátek to bude stačit. Posílám obrázek (snad to půjde otevřít) jak to máme zařízeno my (60x50, výška 75). Bydlíme v paneláku, terárka jsou u okna na jih, mám spíš problém s vysokou než nízkou teplotou. U žab nám svítí jedna až dvě úsporky (nedávejte na to žádné kryty, žáby do toho rády zalézají), nemáme nic co by topilo a přes den je tam kolem 27 až 28°, v noci kolem 22 až 24. Na dně máme akvarijní kamínky, na nich původně drcenou terarijní kůru, ale je to zbytečně drahý, teď tam máme rašelinu (stačí dva centimetry) - nevím ovšem jak je to s absorpcí výkalů - tu kůru jsme měnili po třičtvrtě roce a v pohodě, rašelinu tam zatím máme jen dva měsíce, tak nevím. Jinak bambusy, kořen, velkou rostlinu, atd., snad je to vidět na té fotce. Určitě jim tam dejte i bazének (koupat se chodí až za tmy, nejradši k ránu,takže je ve vodě stejně asi neuvidíte). Ale připravte se na to, že ten bazének budete tak dvakrát do týdne čistit. Jo a nezapomenout hodně rosit. Jinak přeju štěstí při nákupu - chce to trpělivost, někdy je na burze rosnice na každém rohu, jindy ani jedna. Většina malých žab co koupíte budou samci (lépe se chytají, protože hlasitě kvákají), samice jsou výrazně větší - i ty se ale dají na burze koupit - zase ale nevíte, jak je vlastně taková velká žába stará. My jsme takhle dospěli k počtu 4 samců a tří samic - to naše terárko je na ně jen tak tak. Na odchovy jsme nenarazili, vše je to import. Jo a doporučuju je mít v jiné místnosti než spíte - samečci vydávají dost drsný zvuky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru