Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem klíšťata na ještěrkovcích

Ahoj všichni,
mám na Vás dotaz. Mám cca měsíc doma gerrhosaurus major, jsou importovaní, při převzetí jsem si ničeho nevšimla, ale teď po měsíci jsem zjistila, že na sobě mají klíšťata. Nechápu, kde se mi tam po měsíci doma v teráriu vzali. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Díky moc za všechny odpovědi.

Předmět Autor Datum
Kup frontline, bude to v pohodě
Redsnake 11.10.2010 21:35
Redsnake
Jo, to určitě udělám, ale můžeš mi prosímtě vysvětlit (nebo někdo) jak se tam ty mrchy SAKRA vzaly p…
J.F. 11.10.2010 21:45
J.F.
To se někdy stane, asis přehlídla nabouchnutou samici někde, kde nebyla vidět a ta prostě v terárku…
Aurifer 11.10.2010 21:59
Aurifer
Díky moc za rady, musím co nejdřív vyměnit ten substrát - to zas bude práce :-D Chci se toho co nejd…
J.F. 12.10.2010 06:18
J.F.
asis přehlídla nabouchnutou samici někde, kde nebyla vidět a ta prostě v terárku vysypala. Mají fakt…
JaBula 12.10.2010 11:35
JaBula
Já se s Tebou nepřu, Ty seš parazitoložka :-) Nicméně pro autorku dotazu je podstatnější to, jak se…
Aurifer 12.10.2010 12:04
Aurifer
Já se s Tebou nepřu vsak to ja taky ne. Jen uvadim nektere veci na pravou miru;-). Pokud by slo o r…
JaBula 12.10.2010 12:08
JaBula
Ahoj všichni,:-) tak jsem právě dokončila očistu. Včera měla samička ještě dvě klíšťata - po ošetřen… poslední
J.F. 12.10.2010 19:13
J.F.

Jo, to určitě udělám, ale můžeš mi prosímtě vysvětlit (nebo někdo) jak se tam ty mrchy SAKRA vzaly po měsíci? A tolik? To snad není možný, je mi z toho vážně zle, protože se bojím, že to vyleze z terárka a kousne si do mě- FŮŮŮJ, mrchy africký....:x:

To se někdy stane, asis přehlídla nabouchnutou samici někde, kde nebyla vidět a ta prostě v terárku vysypala. Mají fakt mraky mladých, stejně jako ostatní roztoči. Ale dá se to poměrně dobře vyřešit, ještěrkovce napajcuj Frontlinem a vyměn v terárku substrát a bude to OK. Co se týče aplikace toho Frontline- tak radši nestříkej přímo na zvíře, ale stříkni to do čisté skleničky, v té namoč vatu na špejli a zvíře s tim natři. Oni sice gerhosauři nejsou nijak malej druh, ale stejně při přímým postřiku hrozí předávkování. To natření je daleko šetrnější a bez zbytečnýho rizika předávkování.

asis přehlídla nabouchnutou samici někde, kde nebyla vidět a ta prostě v terárku vysypala. Mají fakt mraky mladých, stejně jako ostatní roztoči.

mraky mladych sice maji, nicmene rozhodne nesouhlasim s tim, ze by se klistata (pokud to nakonec treba nejsou "jen" nejaci roztoci)stacila behem mesice vylihnout, nekolikrat nasat, vysvlekat a vyrust do velikosti, kdy by byla videt pod supinami gerhosauru. Spis si jich majitelka pri prvotnim ohledani noveho zvirete nevsimla.
Fotka by byla docela zajimava, hlavne bysme vyresili, jestli jde opravdu o nejaka mala klistata, nebo roztoce, ackoli opatreni by se v posledku delala stejna.

Ahoj všichni,:-)
tak jsem právě dokončila očistu. Včera měla samička ještě dvě klíšťata - po ošetření frontline dnes mrtvý - jo a opravdu jsou to klíšťata, ta africká, která už tady dost lidiček popisovalo- tmavá, lesklá, fakt jak šupina. Ale samice jsou světle šedé - těch bych si na nich musela všimnout! Jak píše JaBula: nechápu, jak by se mohly za měsíc vylíhnout, nehledě na to, že byly v různém stádiu vývoje-od malých až po dospělce (dle stavby těla, nikoliv velikosti usuzuju). No naštěstí podle vašich rad jsem se zařídila a frontline viditelně funguje, tak to snad bude o.k. Raději to ještě zopakuju za 14 dní.
Já se jdu léčit - asi jsem si strhala záda, jak jsem vláčela nový substrát a moji drahoušci mě včera poškrábali při ošetření frontlinem takovým způsobem, že moje zápěstí vypadá jak pokus o podřezání žil tupou kudlou!:-D
Moc všem díky za rady a kdyby vás napadlo něco, kde se tam ty hnusáci krvežízniví vzali, tak písněte prosím. Dost by mě to zajímalo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru