Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Eublepharis macularius (Gekomčík noční)

Dobrý večer,
mám dotaz chci si pořídit gekončíky noční 1,3 do terária 100x47,5x40. A četl jsem že je lepší dát samce do jiného terária když dospívá a je stejně nebo starší než samice, aby jim neublížil v klidu dospěli nabrali váhu? Je to tak? Tak přemýšlím že bych samce pořídil až příští rok až budou samičky dospělé nebude mezi nimi nějaký problém?

Děkuji Franna

Předmět Autor Datum
Tomuhle říkám hezký a rozumný příspěvek. Kéž by si z tebe vzali ostatní příklad. :-) Odpověď je ano,…
Uroboros 11.10.2010 22:43
Uroboros
je to jen proto, aby samec nepářil mladé samice, které potřebují dozrát. Zbytečně by je strhal, kdyb… poslední
Redsnake 11.10.2010 22:43
Redsnake

Tomuhle říkám hezký a rozumný příspěvek. Kéž by si z tebe vzali ostatní příklad. :-)
Odpověď je ano, četl si dobře. Je rozumnější nechat nejdříve samice dospět a až pak k nim dát samce. Zabřeznutí hned po dosažení pohlavní dospělosti není moc dobré, protože se tím samice podtrhnou a již nikdy tak pěkně nenarostou, tím se mimo jiné připravíš i o kvalitnější resp. větší vejce a následně o kvalitnější potomstvo. Ono bys to nepoznal, ale když dáš ty mladé vedle sebe, tak to rozdíl je.
Může být problém přihodit do skupiny dospělých samic nějakého caparta, ale pokud nebude tak malej, aby ho považovali za jídlo, tak se nic extra dít nebude, navíc by byl problém ho i krmit, takže pak kdyžtak kupovat takového, co už dá dospělé cvrčky, ať nemáš zbytečný problémy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru