Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fotoreportaz o tom,jak (ne)stehovat a (ne)objednavat terarium. S dobrym koncem..

Zdravim vsechny tera-nadsence,hlavne ty kteri se chystaji do budoucna, poridt domu "neco vetsiho" a k tomu "adekvatne" velke terarium.. :-D At je to varovanim a k zamysleni,co vse se muze stat,kdyz udelate pouze jednu jedinou chybu pri mereni,ci na "neco" zapomenete a nasledne stehovani teraria,pro Vase budouci zlaticka se zmeni v nocni muru.. Tentokrat s dobrym koncem.. ;-) Tak tedy k memu pribehu.. Jednoho dne,jsem se po dlouhem premysleni rozhodl,ze si domu poridim "jesterky",ze zacatku jsem polemizoval o Heloderma horridum exasperatum,ale tam jsem narazil na problem financni a take se zimovanim,coz me prozatim odradilo,tak jsem premyslel o necem jinem a volba padla puvodne,na velmi krasneho jestera Varanus prasinus,nez jsem se dostal k Varanus macraei, za prispeni zde kolegy zvany Danio007.. :-D Bral jsem to jako vtip,ze zacatku.. Nez se mi naskytl vyhodny nakup, techto krasnych varanu..To zde,ale rozebirat nehodlam. ;-) Tak jsem zacal studovat podminky chovu,potrebne nalezitosti a ony rozmery a vybaveni teraria.. Volba padla,na pro me osvedcena teraria od MAZUCHU :-) Jelikoz jsem chtel pro varany to nejlepsi,tak jsemsi puvodne "naporoucel",terarium o rozmerech 150cm delky,150cm vysky a 80 cm hloubky.. :-D Coz se ukazalo jako irelevantni.. Pri hovoru s mamou jsem se zminil o rozmerech a mama se me zeptala,kolik vlastne u nas maji sirku futra..? Tak jsem odpovedel s jistotou sobe vlastni,ze snad metr ne ? :-D Nacez jsem si to sel premerit a zjisteni bylo neprijemne,ale logicke.. 80cm.. :-) Nastesti terarium bylo ve fazi konzultaci s p.T.Mazuchem,tak nebyl zadny problem.. Zmensilo se na 75 cm hloubky,coz melo byt dostacujici pro pruchod futry a dvermi vubec..(nebylo) :-D Po konzultacich o cene atd.Jsem jeste ustoupil z vysky na 120 cm.. Coz se ukazalo byt velmi dobrym tahem.. :-) Terarium pro varanky, se tedy ustalilo na definitvnich 150cm delky,120cm vysky a 75cm hloubky.. Celou cestu az k vytahu jsem si promeril a zdalo-se v poradku.. Vcetne cesty od vytahu pres byt.. Pak prisel den D.. Na fotografiich nejsem pritomen, (fotil jsem) a nektere fotky jsou jen pro upresneni,pac ze zacatku vse slo po dratkach a nebylo co fotit.. :-D Take jsem musel dat ruku k dilu..

[2i1j9z9.jpg]
Vstupni dvere do baraku,(panelovy dum) kdesi v Praze.. ;-) Zde vse v poradku..

[n5iha9.jpg]
Zde se nalezaji "osudove" vnitrni dvirka,na kterych malem skoncila cela akce katastrofou.. :-D Ma chyba,opomel jsem zmerit vytah ze vnitr.. Bydlim v 1.patre a tak vytahem nejezdim cela leta a neuvedomil jsem si,ze vytah jeste nesplnuje € normy.. Chybeli pouhe 2 cm !!!! A dvirka nesla vyndat, ani boha jeho.. :-D zmeril jsem ja blbec pouze z venku.. ::):-D

[117u3a1.jpg]
Zde po schodech nemozno,jedine uriznout zabradli... A to v prizemi i v 1.patre a nasledne navarovat.. Dle p.Mazucha jiz zazil.. :-D

[9gzpqo.jpg]
Nastesti mam moc dobreho kamarada a ne spolupracovnika, jak by rekl Posuk,co dela u STAHLu a povolal tezkou techniku.. Diky Tome jeste jednou.. :-)
Slo se pres balkon oknem..

[nohdn7.jpg]
[24g63wj.jpg]
Pripravy na zvedani teraria na plosinu.. Jen tak pro zajimavost,terarium vazilo okolo 120 kg..

[2642tye.jpg]
Ochrana zabradli na balkone,bylo potreba "lafetu'o neco zaprit. Take zjisteno ze od zabradli ke stropu je 127cm a plastove okno ma 130cm na vysku..
Pozor na to,puvodnich 150 cm vysky by byl muj konec.. :-D

[2ceho93.jpg]
Opatrne zvedani,bylo nas sest a meli jsme co "delat"..

[n2hpgw.jpg]
Pripraveno ke krasojizde.. :-)

[2qs32tl.jpg]
[r8az2b.jpg]
Jede,jede po zeleze,neda pokoj az tam vleze.. :-)

[t9xngh.jpg]
Velmi opatrne po milimetrech pomale sundvani/tahnuti z plosiny.. Jiz na balkone..

[97txeh.jpg]
Great victory.. !!!!! :-D

[29fqvma.jpg]
[whbrz8.jpg]
Work is done.. :-D A jde se na mnoho :beer: Je opravdu co zapijet.. Z puvodnich 20-ti minut se to protahlo na tri a pul hodiny nervu a konecnehos stesti.. :-)
ted uz jen ty varanky.. :-D

Timto jeste jednou MOC dekuju vsem zucastnenim,ze me nenechali ve sr...ach.. :-) T.Mazuchovi(Teraechis) za krasne terarium a komentare a pomoc pri stehovani..:-) Diky moc Tomovi (Frost) a jeho kolegovi ze STAHLu (omlouvam se za reklamu,ale musim zminit) kdyz tak sorry.. Jirkovi(Conan),Tomasovi(Cap) a samozrejme Davidovi (Dave), za pomoc manualni i dusevni a nasledna :beer: byla taky obohacujici.. Taky diky Hanzovi zde z TP za morlani pomoc (vedel o co gou).. :-)
Jeste jednou diky vsem a doufamm, ze tento clanek bude poucenim pro vsechny do budocna.. :-) R.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Radare S U P E R, teprve teď jsem to dočetl a dokoukal a ještě jsem se nepřestal tlemit... Jinak obd…
animals 18.10.2010 13:59
animals
:-) Jen nemysli,ze jsem nebyl krucek od vykoplejch vejtahovejch dveri,ale byli tam i slusni lide.. :…
Radar14 18.10.2010 15:58
Radar14
Ahoj Radare, čo si tí ludia asi o nás majú mysliet?-tí teraristi nejsú normálni :-D ale pohoda,asp…
Pitviper 18.10.2010 16:36
Pitviper
Ahoj, blazni nepochybne jsme.. :-D Ale jak pises, dopadlo to dobre.. Diky. Zbytek SZ.. ;-)
Radar14 18.10.2010 16:51
Radar14
Dobrý divadlo.Ale jinak nás,co umíme vyndat ,,ježka z klece,zase ho schovat a to za zády...nemůže ni…
babal 18.10.2010 20:57
babal
:-D Kurna to vedet driv.. poslední
Radar14 19.10.2010 12:26
Radar14

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru