Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno B.C.I mám problémy se svlekem

Dobrý den vím, že je tu mnoho příspěvků ohledně mého dotazu, ale už jsem zkusil snad vše a sem bezradný... Na konci srpna sem si pořídil B.C.I "Costa Rica" zanedlouho se měl svlékat, ale asi neměl dostatečnou vlhkost tedy jsem ho namočil cca. na hodinu do "vlažné" vody trochu víc teplé a dosvlékl ho, ale teď měl v pohodě zakalené oči já mezitím pořídil vodopád a důkladně jsem rosil měl komplet vlhkou půdu vlhko bylo dost dnes jsem přišel domů a ona se mi tam plazí oči zakalené nemá a svléknutá kůže nikde zkoušel jsem ji opět namočit, ale absolutně nic byla tam přes hodinu a jediný co se za tu dobu událo bylo to, že se vyprázdnila nejde mi najít tu kůži nic poraďte mi prosím připadám si jako tupec co se neumí postarat ani o tak vytouženého hada děkuji moc Matesoo

loading...
Předmět Autor Datum
Zdravim. Had se při svleku zakalý, odkalý a až pak se svlékne. Počkej 1-2 dny a bude. ;-) nový
Josefek 18.10.2010 17:20
Josefek
Uff Supr tak děkuji mockrát nerad bych jí nějak ublížil a nechci aby se nějak trápila.... Takže dál… nový
matesoo 18.10.2010 17:23
matesoo
Jestli máš v teráriu dostatečnou vlhkost, tak není potřeba hada koupat či tak něco. Moc se nedoporuč… nový
Josefek 18.10.2010 17:26
Josefek
já na ni nemakal až teď jsem ji vyndal když sem viděl, že se plazí a nemá zakalené očka to mě vyplaš… nový
matesoo 18.10.2010 17:31
matesoo
Ta délka odkládání trusu je normální, pokud dostává drobnou kořist tak nemusí kálet po každém nakrme… nový
Aurifer 18.10.2010 18:09
Aurifer
Dobře supr děkuju moc :) budu si to pamatovat :) nový
matesoo 18.10.2010 21:21
matesoo
Tak jsem přijel domů a hadík se konečně svléknul když sem tu nebyl rosení atd bylop zajištěno jen mě… nový
matesoo 24.10.2010 16:12
matesoo
ano vše je v pořádku žádnej strach nový
sesik442 24.10.2010 17:18
sesik442
Dobře supr děkuji :) za ochotu :) nový
matesoo 24.10.2010 17:36
matesoo
Hlavne nezapomen omezit to roseni, B.C. nepotrebuje 90% vlhkost. A bud v klidu, tou svou nervozitou… nový
Edvard 24.10.2010 17:44
Edvard
Ja vim rosil sem vic jenom ted nez se svleknul jak pise kolega nahore a ja se k tomu priklanim had j… poslední
matesoo 24.10.2010 21:35
matesoo

já na ni nemakal až teď jsem ji vyndal když sem viděl, že se plazí a nemá zakalené očka to mě vyplašilo jinak ji vyndám málo kdy po dobu svleku jí tam akorát rosim a měnim vodu a vytrávit ji nechám tak ten týden než ji vyndám... Jinak využiju topicu a zeptám se ještě je normální, že mi "kálí" akorát v teplý vodě to bylo akorát když jsem ji 2 namáčel dnes a nějak v srpnu .. Krmím jednou za 14 dní poprvé jsem nabídnul jen jednu myšku po druhé a potřetí 2 myšky narozená je tuším v květnu tohoto roku děkuju :)

Ta délka odkládání trusu je normální, pokud dostává drobnou kořist tak nemusí kálet po každém nakrmení, i to odkládání trusu do vody. většinou když se had naloží do vody tak se vytento. Nech ho pár dní v klidu, on se svlékne, pokud nemá nějaké potíže... jinak odkaleného, ale zatím nesvlečeného hada poznáš podle břišních štítků, ty zůstanou matnější i po odkalení.

Tak jsem přijel domů a hadík se konečně svléknul když sem tu nebyl rosení atd bylop zajištěno jen mě zaráží jedna věc svléknutá kůže byla zamotaná a to celkem dost tak cca. do půlky byla jen malinko, ale na konci sem ji musel roztrhnout protože to bylo nevím k čemu to přirovnat dám pitomý přiklad jako kondom rolujete a tím se kondom natáhne přesně takhle byla ta kůže. Kůže je celá od "ocásku" až po hlavičku včetně hlavy samozřejmě našel jsem kůžy pod květináčem je to vůbec v pořádku, že se takto svlékla jinak je opět čilá v noci řádí po teráriu prej co říkal otec. Prosím napište jestli je to v pořádku nebo je to zase špatně :( děkuji moc matesoo.

Hlavne nezapomen omezit to roseni, B.C. nepotrebuje 90% vlhkost. A bud v klidu, tou svou nervozitou muzes udelat vic skody jak uzitku. Had se po zakaleni odkali, pak trva v zavislotsi na ruznych okolnostech jak dlouho po te se svlekne, kazdopadne rozmezi 1-5dni... hodne stesti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...