Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lze vybudovat "biotop" v teráriu? Aneb víc druhů v 1 teráriu ...

Hojte lidi, rád bych otevřel diskuzi na téma víc zvířat v jednom teráriu. Když pominu infantilní dotazy některých osob, jestli můžou narvat do terária druhy z protichůdných biotopů,... co se zamyslet nad reálném osázení většího terária více druhy z podobného biotopu? Už několikrát jsem si pohrával, že z našeho akvária 150x60x60 udělám paludárium. Nechám jen vodní sloupec asi 30cm široký podél pozorovacích stran, cca 10-15cm hluboký, v něm se mohou v pohodě prohánět menší druhy želv (clemmys, kinonsteron), ve vodě mohou plavat rychlejší druhy rybek (ancistrusové, tetry,...atd). doprostřed nějaký ten větší pařez, US výrobník mlhy, ukrýt vodní čerpadýlko, natáhnout hadici pod substrátem do protilehlého rohu, kde by mohl být filtr s přepadem jako vodopád... nějaký ten ještěr by se do sestavy asi taky našel, když by se oddělila souš pro želvy od souše pro ještěry.
Některé druhy zvířat skutečně mohou existovat společně, pokud mají dostatečný životní prostor. je jasné, že čím víc zvířat, tím větší terárium, musí být zvoleny snášnlivé, mírné druhy ze stejného biotopu a přiměřené velikosti..

Netvrdím, že jsem dotáhl myšlenku do konce, ale zajímají mě vaše názory ev. zkušenosti s úspěšnými kombinacemi.

Děkuji.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, využiji starého vlákna abych se zeptal - mám doma páreček Takydromus sexlineatus, chci pro… poslední
StopařLukáš 13.02.2017 22:30
StopařLukáš

Zdravím, využiji starého vlákna abych se zeptal - mám doma páreček Takydromus sexlineatus, chci pro ně dělat větší terárko a napadlo mě, že bych k nim možná mohl přikoupit ještě nějaký jiný druh... Uvažoval jsme nad nějakými anolisy nebo nějakými menšími gekony. Jaký na to máte názor, a třeba nějaká rada co by k nim pasovalo? :-)
Předem děkuji za odpověď

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...