Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kruhochvost štítnatý (Cordylus cataphractus)

Nevidím moc smysl si pořizovat typ s předřadníkem, když mají tu samou watáž bez předřadníku.
Čues, neodpustim si:
srovnávat směsovou výbojku (třeba ty 100W a 160W - nepotřebuje předřadník, má wolframové vlákno, které plní fci předřadníku) a halogenidovou výbojku (to jsou ty, co potřebují předřadník - vnější zapalovací zařízení), je jako chtít přeprat dálkový světla auťáku dynamem na skládačce... ;-).
Dovolím si pro srovnání - Osram 300W (PAR38, směsová výbojka) v 62cm - 8600lx, 35W halogenidová výbojka typu PAR30 v 70cm - 19400lx. 160W PAR38 směsovka už kolem 1000lx. Samozřejmě domácí měření, ale můj luxmetr jest kalibrován.
Spektrum ve viditelné části je taky uplně o něčem jinym, nesrovnatelný.

Fakt, že směsová výbojka nepotřebuje předřadník je vlastně zároveň jedinou její výhodou. V podstatě mají ještě jednu výhodu, asice některé verze směsových výbojek (není zrovna případ Raptorek ;-)) jsou opravdu plošné lampy, takže jejich použití třeba u velkých zvířat jako zdroj UV je vhodné, pokud to bereme stylem "lampa za lampu".

Oba typy lamp prostě nemužeš vůbec srovnávat, není to ani jeden rod, je to přímo jiná čeleď ;-). To už to rovnou můžeš srovnávat s trubicema nebo kompaktama - to jsou taky výbojky...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny