Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Muňky u Krajty Královské

Dobrý den. Mám problém s Krajtou Královskou. Objevily se u ní "muňky". Jsou to takový malý černý broučci?. Nevím jestli jsou od ní nebo se drží v substrátu. Jako substrát máme písek. Jsou i na ní. Máte někdo nějakou radu, než se rozjedu na veterinu? děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Su to zrejme parazyty. Na veterinu ist nemusis, bude ta to stat zbytocne peniaze. Pouzi napr Frontli…
danio007 20.10.2010 17:46
danio007
další dobrý substrát je drcená jedlová kůra. Lignocel rozhodně ne. takže vyměn substrát, terárko vym…
Aurifer 20.10.2010 18:34
Aurifer
Tak je rozhodnuto. Koupím Frontline. Ale mám ještě jeden dotaz. Jelikož se ráda koupe, zřejmě kvůli…
formule99 20.10.2010 18:43
formule99
Jo vodu jí buď vyndej, nebo jí dej malou misku, aby se do ní nevešla a neomyla se v tom a pak se toh…
Aurifer 20.10.2010 19:29
Aurifer
Imho to úplně jedno není. Pokud by aplikoval frontline na hada, který sežral nějakou větší potravu,…
Redsnake 20.10.2010 19:35
Redsnake
Tak Arpalit je vůbec jedovatý, sice ta Neo verze už není tak hrozná jako ta předchozí, ale stejně to… poslední
Aurifer 20.10.2010 19:47
Aurifer

Tak je rozhodnuto. Koupím Frontline. Ale mám ještě jeden dotaz. Jelikož se ráda koupe, zřejmě kvůli těm parazitům, nebylo by dobreé ji aspoň na jeden den vyndat vodu? Protože pokud ji potřu a ona se půjde vykoupat, pak se kontaminuje voda a po napití by se mohl přípravek dostat do trávícího ústrojí. Třeba ji to vadit nebude, nevím. Tak se ptám. Díky za rady :-). Hady máme již několik let, ale tohle prvně.

Jo vodu jí buď vyndej, nebo jí dej malou misku, aby se do ní nevešla a neomyla se v tom a pak se toho nenapila, ale když ji natřeš a necháš zaschnout, tak toho množství co by se potom dostalo do vody stejně není moc.. Co se týče nakrmení- tak to je spíš o tom, aby nebyla čerstvě nažraná a nevyblila se po manipulaci, jinak pokud je pár dní po nakrmení tak to neva, u Frontline je to celkem jedno, něco jiného je to pak u použití Detie...

Imho to úplně jedno není. Pokud by aplikoval frontline na hada, který sežral nějakou větší potravu, tak bude mít hádě roztažený šupiny a bude tak jiná přístupnost frontlinu k pokožce hada a tak se ho absorbuje daleko víc a je to zbytečné, u arpalitu co vím až smrtelná chyba.

Tak Arpalit je vůbec jedovatý, sice ta Neo verze už není tak hrozná jako ta předchozí, ale stejně to na plazy není nic moc dobrýho, plazi permethrin snášej obecně hůř, ikdyž ti větší hadi jsou vůči tomu odolnější. Ten Frontline je podstatně šetrnější, a pokud hada nenastříká, ale potře, tak to riziko předávkování nehrozí ani u nakrmeného hada. Ono obecně to riziko předávkování u postřiku je větší, i u nenakrmeného hada. Menší ještěrky se třeba stříkat nedají vůbec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru