Předmět Autor Datum
oni se v říji koušou normálně, pusťte je k sobě, pokud k sobě chtějí. oddělte je akorát kdyby se zra…
Aurifer 23.10.2010 22:01
Aurifer
Z vlastních zkušeností ti můžu říct, že tvůj psoun bude drsnej se samicí i bez ní. Naše samička se s…
manicap 24.10.2010 11:41
manicap
mně skupinka 1,3 fungovala uplně bez problému, ale je fakt, že samec byl drsňák celoročně (a v obdob…
Aurifer 24.10.2010 13:19
Aurifer
Samec je první zimou v říji :?: Nějak z toho nejsem moudrá..psouny sice nechovám, ale měla jsem za…
Blanche 24.10.2010 13:09
Blanche
měla jsem za to že v říji může být jen samice... u řady druhů má období říje i samec, třeba u slonů…
Aurifer 24.10.2010 13:17
Aurifer
No právě když byli spolu tak z něj byla samička uplně vyplašená a měla strach a když sme je oddělili…
Kláruš 24.10.2010 20:34
Kláruš
Psouni mají vybudovány silné sociální vztahy a zvyky. Takovýhle chování patří k jejich přirozenosti,… poslední
manicap 24.10.2010 21:15
manicap

No právě když byli spolu tak z něj byla samička uplně vyplašená a měla strach a když sme je oddělili tak by k němu zase chtěla. :D Jinak sameček byl až do teď strašně milej a mazlivej i o ní se pěkně staral je o něco menší než ona byl to takovej malej moula ,teď se z něj stala krvelačná bestie :D jakmile sedí někdo vedle jeho klece a zakašle nebo promluví agresivně skáče a vráží do klece ,je v klidu jen pokud spí nebo ho ramínkem nebo nějakou tyčí nepodrbeme a ani to občas nesnese. Jen sem chtěla vědět kdy zase začne být aspoň trochu v klidu ,jestli k němu tu samičku zkoušet dávat nebo počkat třeba po novém roce nebo až se začne klidnit. díky za odpověď

Psouni mají vybudovány silné sociální vztahy a zvyky. Takovýhle chování patří k jejich přirozenosti, sameček začíná bejt natěšenej a samička ho odmítá.Fakt je že časem zjistí, že se musí podvolit :) a pak je to až na občasný střety vlastně vyřešený.Nám se vyplatilo připravit druhý místo na spaní. Tam si občas samička zdrhla a byl klid.Sociální vztahy se objevujou i v oblasti agrese. Např. když měli naši samci "říji", tak každej byl víc agresivní na mě a moje přítelkyně je dokázal úplně v pohodě zvládat. Já i tchán jsme si to odskákali a měli pár kousanců na prstech. Když je psoun agresivní, vyplatí se mu klidit z cesty :) Několikrát se stalo, že byl samec naprosto v klidu a nechal se hladit, ale ve vteřině se změnil v obludu, která se mi zakousla do prstu a začla škubat jako smyslů zbavená :) Dobře se dá poznat nálada psouna podle ocasu. Pokud ho roztahuje ("čepíří se"), tak může kdykoliv vybouchnout a začne bejt agresivní.
Tohle období trvá několik měsíců.Délka je různá od jedince a jeho věku (pár psounů jsme měli a někteří samci to měli za sebou třeba už po měsíci). Ale spíš bych počítal se třema měsícema.
Pokud máš dost velkou klec, nechal bych je pohromadě a udělal druhý místo na spaní (např. dřevěná bedna se senem).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru