Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zle strávená potrava?

Zdravím všetkých, som začínajúca "hadárka" a chcem si overiť, či je všetko v poriadku. Mám 4 mesačnú constrictorku, v nedeľu u mňa prvý krát žrala po kúpe, chovateľ hovoril že kŕmi malými myškami ktoré práve začínajú chodiť. Ja som takú malú v obchode nenašla a dala som jej polodospelú myšku. Pekne ju zožrala a dnes sa vyprázdnila, t.j. po 4 dňoch. Ten výkal ale nebol homogenický, bola to rozleptaná myš aj s chvostom akoby len polonatrávená. Je to v poriadku alebo nie? Ak to nie je v poriadku čo môže byť príčinou? bola tá myška veľká? Prikladám fotky a ďakujem za všetky rady!
Monika

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No malá sa už drží dobre. V stredu žrala malú myšku, nechala som ju úplne v kľude, celý deň sa vyhri…
krueggerova 09.11.2010 12:11
krueggerova
Vzhľadom na to množstvo potravy som zabudla napísať že má 4 mesiace, 50 cm a 80 gramov. Ďakujem. nový
krueggerova 09.11.2010 12:12
krueggerova
jestli jí dáte jednu větší myš nebo 2 menší je uplně jedno, ale obecně je lepší dávat menší kořist v… nový
Aurifer 09.11.2010 14:34
Aurifer
Aha, takze nemusim cakat na vyprazdnenie a kludne krmit ked ma chut? dakujem! nový
krueggerova 09.11.2010 14:55
krueggerova
Momentalne ma Charlottka za sebou uz cca 4krmenia, myslim ze vyzera lepsie, je vyrazne oblejsia. Nie… nový
krueggerova 14.11.2010 07:26
krueggerova
tohle už je podstatně lepší. poslední
Aurifer 14.11.2010 09:26
Aurifer

No malá sa už drží dobre. V stredu žrala malú myšku, nechala som ju úplne v kľude, celý deň sa vyhrieva pod žiarovkou a na noc chodí spať do kameňa v tvare jaskyne vraj špeci pre hady. po 3 dňoch opäť dostala malú myšku (bola vadná a bolo ju treba skŕmiť), hneď ju zožrala a zatiaľ vyzerá byť všetko v poriadku. Dúfam, že vzhľadom na to že bola podvýživená nevadilo že som jej dala myšku zase po 3 dňoch a nenarušilo jej to nejako biorytmus. Teraz mám v pláne počkať na vyprázdnenie sa a po 2 dňoch jej skúsim ponúknuť potravu. Je lepšie jej dať 1 dospelú myš a počkať na vyprázdnenie alebo jej dať 2 mláďatká? Vie had "koľko" môže žrať aby sa neprežral? treba občas pridávať nejaké vitamíny? Ďakujem mnohokrát!

jestli jí dáte jednu větší myš nebo 2 menší je uplně jedno, ale obecně je lepší dávat menší kořist v kratším intervalu. ten váš je pohublý, takže se nějakého překrmení bát nemusíte, pokud bude dostávat drobnější kořist a čstějc. u mládětě to může být tak týden, ale nemusíte dodržovat pravidelné intervaly, v přírodě taky nežerou pravidelně. Pokud teď sežrala myšku, tak jí po týdnu můžete dát další, nemusíte čekat, až se vyprázní. Pokud dostává malou kořist, tak ty intervaly v tom kálení mohou být i delší, a na to je zbytečné čekat, já třeba krmím v okamžiku, kdy had začne slídit a je vidět, že by si už něco dal, tak ho den dva nechám slídit a pak nakrmím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru