Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pochlubte se - Varani

Jo ty odchovy co prodává Standa jsou krásný. Nemít ty dospělce, určitě bych o nich uvažoval. Tahle skupinka je z odchovu v Německu, tudíž zvyklá od mláďat, takže plachost velmi malá. V podstatě trošku plaší jenom jedna samička, která se schovává při prudších pohybech, ale když se krmí, tak i ta vyleze a přijde si pro krmení z ruky. Zbytek je naprosto v pohodě, člověk může i v teráriu uklízet a dál se vyvalujou pod světlem a jsou v klidu.

Jsou hodně aktivní, narozdíl třeba od acanthuráků, který se většinu dne válej, tak tyhle se sice taky sluní, ale přesto každou chvíli lezou po stěnách terária a pořád šmejdí. Mám pro ně docela velké terárium (180x70x170), které mi ze začátku přišlo až moc, ale oni jsou fakt tak aktivní, že ho budu asi ještě doplňovat o další větve a kmeny, aby měli co prozkoumávat. Skupinku mám 1,2 a rivalita žádná, alespoň jsem nepostřehnul, že by se nějak naháněli po teráriu nebo prali o výhřevné místo. Mám tedy v teráriu dvě UV lampy, takže mají dvě místa, ale i tak se běžně sluní všichni 3 pod jednou a není s tím problém. Co se krmení týče, tady platí klasika, hlídat to a krmit nejlíp z ruky, aby se o jídlo neprali, protože to opravdu dělají. Takže jídlo dostávají z ruky a dovám ho vždycky tak, aby každý měl svůj kus žrádla a neměl tudíž tendenci brát to ostatním.

Jinak co se krmení a plachosti týče, mám aktuální dvě vtipné zkušenosti. Upravuji v teráriu něco v květináči s kytkou (čistil jsem uschlé listy) a jedna ze samiček si patrně myslela, že tam dávám krmení a skokem z cca 1 metru se mi zakousla do prstu :D naštěstí to kromě šoku nijak extra nebolí, ale bylo to vtipné. O pár dnů později jsem v teráriu zaléval kytky a stejná samička přiběhla a v domnění že zase bude jídlo začala útočit a chňapat po proudu vody tekoucím z lahve do květináče :D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny