Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ujme se někdo leguána?

Dobrý den. Vím, že na těchto se zde schází mnoho lidí, kteří teraristice velmi rozumějí, ale kteří jsou zároveň velmi kritičtí (mnohdy oprávněně) k těm ne tolik zkušeným, či zapáleným pro teraristiku. Proto prosím, než mě zde odsoudíte, přečtěte si tento můj celý přízpěvek.
Coby student vysoké školy jsem si před půlrokem pořídil leguána zeleného. Sice ze zverimexu, ale podle rad (mnoho z nich bylo odtud z poradny) jsem si vybral bezvadného jedince, bez chyb na kůži, se správným zbarvením, symetrickými čelistmi atd. Vzorně jsem se o něj starám a dělá mi radost, bohužel můj mladší bratr začal mít nedávno vážné zdravotní potíže, takže se z bytu zbavujeme všech přebytečných věcí. Nechci samozřejmě nic házet na leguána, bohužel kvůli mému životu převážně na vysokoškolské koleji se o leguána musí starat především rodiče, kteří pod tíhou nedávných událostí na to přestávají mít sílu, za což je samozřejmě nemohu vinit. Proto jsem se rozhodl, že Benovi (ikdyž vlastně nevím, jestli je to chlap) musím najít nějakého zkušeného majitele a kde jinde někoho takového najít, než zde, že ano? A opravdu mi jde především o blaho zvířete, nemíním na něm nic vydělat, vlastně si myslím, že bych ho dal vážnému zájemci pravděpodobně jen za nějakou symbolickou částku.
Nějaké info - leguán měří 60 cm, věk bych tipoval tak na 8-9 měsíců, žere jak nezavřený, je pořádně živý, žere z ruky (v podstatě vše, co se týká žrádla ho vzrušuje) jinak se ještě trochu brání kontaktu, vyndavání z terária se neobejde bez menších škrábanců, pak už je většinou klidný. Máme doma kocoura, se kterým se snáší velmi dobře, mnohdy lépe než s lidmi :-) Po celý život u mě dostává vitamíny, je pod UVB žárovkou a jí prvotřídní rukolu a polníček + ovoce.
Ještě bych rád podotkl, že pokud byste měli zájem i o terárium, milerád ho také prodám, avšak už ne za zas tak symbolickou částku, jelikož mě stálo nemalé peníze a je velmi kvalitní - rozměry v130cm-š110cm-h60cm (ano, pro dospělého leguána málo, pro příštích několik let je tam ale místa víc než dost, navíc pak už bude také korzovat po pokoji, už teď se rád vydává na zvídavé výlety), má větrání dole i ve stropě, dvě poličky, vodopád, misky, 4 žárovky (pro zájemce dám samozřejmě bližší info)+ časovače do elektriky, dále větve, které stojí dost za h*vno a pozadí, které taktéž za moc nestojí, ale svojí funkci plní dobře - nedrolí se a leguána udrží, hodně po něm leze. Jen by bylo potřeba pořídit hodně umělé zeleně, teď to tam vypadá jak v holobytě, jelikož jsem ambiciózně pořídil živé rostliny, které Beník nekompromisně rozdupal a roztrhal, takže se všechny včera poroučely do věčných lovišť, ehm, do kontejneru.
Promiňte ty litanie, bohužel je tohle pro mě smutná záležitost, dost jsem k němu přilnul a těšil jsem se, jak bude růst a prosperovat, ale udělá mi radost, pokud se ho někdo schopný ujme. Takže, pokud máte zájem, nebo znáte někoho, kdo by měl, ať už o leguána, terárium, či oboje dohromady napište mi na mail: SKODYNA@SEZNAM.CZ Rád vám podám vyčerpávající info a aktuální fotky, přecijen ty přiložené už jsou trochu starší. A rozhodně se nijak neupejpejte, rád bych tuto záležitost brzo vyřídil, ať už se nemusím trápit, co s Benem bude...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj je krásný...pokud by ti nevadilo klidně bych si ho vzal a a k tomu i ten vodopád...co ty na to… nový
Řízeček 14.11.2010 16:19
Řízeček
Prosím, napište na mail, mám poměrně hodně různých zájemců, více či méně vážných a je těžké se v tom… poslední
Skodyna 16.11.2010 23:22
Skodyna

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru