Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špatné trávení úžovky červené

Dobrý den,prosím poraďte, mám doma asi tří letou samičku užuvky červené (105cm). Asi před dvěma měsíci jsem si všimla že po krmení (krmím 2 menší myšky co 14 dní) se jí udělá v oblasti žaludku obrovská bule. Je jasné, že po krmení had nabyde, ale za 2 dny nabyde ještě jednou tolik a trvá ji asi 5 dní než se vykadí a boule splaskne. Mám pocit že začala hodně špatně trávit. Topím 15 W žárovkou a nezdálo se mi, že by nebyla teplota dostačující. V době trávení se pohybuje v místech, kde je teplota nižší.Rosíme 2x do týdne a měníme tak i vodu.Svlíká se bez problémů, a letošní snůška 14 vajec proběhla taktéž bez problémů. Chováme další 4 hady různých velikostí, a ti problémy s trávením nemají, ani jsem si u nich ničeho podobného nevšimla. Mohli by to být roztoči? Nebo je to normální? Děkuji za odpověď Jana.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý večer, zkuste aplikovat pastu Probican.Používám ji léta u hadů a jsem spokojen. S pozdravem MD
Heterodonnasicus 07.11.2010 20:25
Heterodonnasicus
Děkuji za odpověď, našla jsem si ji na netu, jen by mně zajímalo v jakém množství a jakým způsobem j…
Milan11 08.11.2010 06:03
Milan11
roztoci zjisteni z trusu jsou obvyke ti, kteri do nej nalezou ze substratu teraria, v naproste vetsi…
.JaBula. 08.11.2010 08:14
.JaBula.
Dobré ráno, tak to se omlouvám, tím pádem užovka měla červy, nikoliv roztoče. Na jejím těle nebylo n… poslední
Milan11 09.11.2010 05:42
Milan11

Děkuji za odpověď, našla jsem si ji na netu, jen by mně zajímalo v jakém množství a jakým způsobem ji do hada dostaváte? Jestli v jídle, nebo samostatně.
Zapomměla jsem se zmínit, že úžovka mněla již dříve problémy s trávením, to jí byl asi rok, začala nam myšky zvracet a i při dlouhé odmlce, kdy dostala další jídlo ho také vyzvracela. Z trusu jsme pak zjistili u veterináře, že má roztoče a dal ji tabletku na odčervnění , co se používá běžně u psů. Proto se obávám jestli to nejsou opět roztoči a zda nemám zajít s tímto problémem k veterináři (bohužel pejskaři). Hady se chystáme i letos zimovat, taktéž i tuto samičku, dostanou příští týden poslední jídlo a půjdou (za měsíc) do sklepa, možná že jí i toto pořádný vyprázdnění a odpočinek od těchto problémů pomůže. Co myslíte ? S pozdravem Jana.

roztoci zjisteni z trusu jsou obvyke ti, kteri do nej nalezou ze substratu teraria, v naproste vetsine to pak jsou substratovi roztoci, kteri krev hadum nesaji. Pokud byla proti temto roztocum (i jakymkoli jinym) podana tabletka na odcerveni (z Vaseho prispevku to tak skoro vypada), minula se zcela urcite ucinkem, pusobi totiz na cervy a nikoli na roztoce.

Dobré ráno, tak to se omlouvám, tím pádem užovka měla červy, nikoliv roztoče. Na jejím těle nebylo nic, trpěla čistě na to, že neudržela v sobě potravu a několikrát po sobě nám ji vyzvracela. Po pozření tablety na odčervnění( po půlkách) již byla v pořádku a naštěstí nám od té doby nezvrací.
Bude to nejspíš v teplotě, změřila jsem nejteplejší část terárka a bylo tam jen 26°C. Terárko je velké 100x45x45cm, jen mně zaráží, že jí takto topíme už od začátku a problémy nastaly až teď po prázdninách. Nebudu již dávat užovce jídlo, nechám ji vyprázdnit a zazimujeme ji na dva měsíce. po odzimování ji dám 30W žárovku ať tam má tech 30°C. Moc děkuji všam kteří se mi snažili pomoci. Jana

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru