Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem S. odoratus (klapavka obecná) zimování?

Dobrý den.
Prosím Vás, jak už napovídá můj nadpis, chtěl bych se zeptat na zkušenost se zimováním klapavek. Mám dvě mladé od loňského února a ve zveráku mi řekl, že zimovat nepotřebují. Na netu někdo píše, že zimují, nekdo že ne a že záleží na tom, odkud jsou. Mně se tedy nepodařil zjistit původ těch mých drobků.
Ale jde mi o to. Do zimování jsem se nijak nehrnul, a když mi to ve zveráku vyvracel, říkal jsem si, že to asi teda potřeba není. Ale želváci jsou teď poslední necelý měsíc jaksi divní. Nepřijímají běžnou potravu. Ani želatinu ani gamarusy. Kamarád mi řekl, že je možnost, že by přecejen zimování uvítaly.
Myslíte, že by to tíém mohlo být? Nebo prostě jen nemají chuť k jídlu?
Kdybych tedy k zimování přistoupil. Vím, že je třeba je dát do stálé teploty kolem 15-16 stupňů. To by problém asi nebyl. Voda by se asi moc neměnila (myslím hloubku). Ale je to jisté?
Jak jinak bych poznal, že je třeba zimovat?
Děkuji za jakékoliv odpovědi.
S pozdravem teď z Brna, Chroustal.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
mám úplně stejnou zkusenost,zelvicka prestala zrat granule,zere jen maso, je min aktivni,..taky jsem…
kralicek.kralikarn 16.12.2010 06:34
kralicek.kralikarn
Já je choval normálně v akvaterárku, v létě na balkoně, ale v zimě jsem se stěhoval a želvy zůstaly… poslední
Lukas K 16.12.2010 13:25
Lukas K

Já je choval normálně v akvaterárku, v létě na balkoně, ale v zimě jsem se stěhoval a želvy zůstaly ve starém bytě. Navíc jsem potřeboval nábytek zpod akvárka, takže skončily na zemi, kde moc světla nedopadalo a teplota vody klesla na nějakých 20C. Želvy byly takové "vláčné" potravu příjmaly méně a rozhodně se o ni "nehlásily" jak mají ve zvyku. Když jsem je pak nastěhoval k sobě a začal svítit (teplota stoupla na těch 24-25C)začaly být opět normálně aktivní bez jakékoliv újmy na zdraví. Ale po letnění v jezírku se mi tuhle zimu zdají nějaké otužilejší a jsou to stejné nenažrané popelnice jako vždycky :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru