Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gutata nežere

Prosím o radu. Mám ročního samečka, krmím většinou 1 za 10 dní a už dospělýma myšma. Od začátku žere v pohodě sám, ani jsem nemusela násilně krmit.
Před 3 týdny jsem koupila větší myšku, tu sežral a když jsem mu ted chtěla dát novou, nechtěl ji ani zabít. Zezačátku o ni jevil trochu zájem, ale teď jakoby se bál.
Dostala jsem radu, abych koupila menší myš, že pokud tuhle nechce sežrat, tak ji nesežere. Tak se chci poradit jak postupovat, abych neudělala nějakou blbost. Menší myšku koupím, mám jí dát normálně do terárka nebo zkusit krmit mimo terárko? Normálně krmím v terku.

Prosím o radu.

Předmět Autor Datum
Žádné zvíře není stroj, aby se muselo chovat pokaždé stejně :-). Jakou má ten samec délku? 3 týdny b…
navay 08.11.2010 21:48
navay
Dlouhý je něco málo přes metr, v terárku se nic nezměnilo, jen mi dělá starosti trus, to jsem zapomn…
VyVy 09.11.2010 15:43
VyVy
Jaká je teplota v noci,nebo poránu?Nezapomeňte,že je už chladno a ty zvířata to cejtěj a nejsou tak…
babal 09.11.2010 19:05
babal
koupila menší myš a pěkně se nadlábl, díky za odpovědi poslední
VyVy 10.11.2010 21:37
VyVy

Žádné zvíře není stroj, aby se muselo chovat pokaždé stejně :-). Jakou má ten samec délku? 3 týdny bez žrádla není pro dobře živeného jedince žádná katastrofa. Když jednou vynechá (třeba z důvodu toho, že myš byla moc velká, nebo prostě zrovna tahle mu jen nějak jinak zapáchala) nebo jen neměl svůj den a zrovna se blbě vyspal :-), nic se neděje. Zatím z toho nic nemá smysl vyvozovat. Zkuste zatím koupit třeba menší. Pak zas větší. Pokud se to bude opakovat další měsíc, tak už by to mohlo být na pováženou. Krmte jako vždy v terárku.
Mimochodem v tom terárku a v jeho okolí se nic nezměnilo? Trus a celkové chování v pořádku?

Dlouhý je něco málo přes metr, v terárku se nic nezměnilo, jen mi dělá starosti trus, to jsem zapomněla napsat. Přes ty 3 týdny jsem v terárku nacházela malé bílé kousky, určitě to byla moč a teď to obsahovalo i kus myšší srsti. Trus jinak ok, vykalil se asi týden po tom, co tu poslední myš snědl a od té doby jen ta moč. Chování jinak mi příjde celkem normální, akorát je trochu podrážděný, když ho chci vytáhnout z terárka, tak se snaží útočit, ale nikdy nekousne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru