Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kousavá krajta

Ahoj, chtel bych se poptat ohledne me regiusky. Mam ji dva mesice, byla klidna (regiusky jsou uvedeny jako nekousave). Zere ok, teplota 27 -32 stupnu, pres noc kolem 23 stupnu, podklad stepky, ukryty, bazenek. Vesele se prolizala po terarku, posledni tyden je ale porad smotaana uvnitr ukrytu, pri vyruseni jakoby ve vyhruznem postaveni s esickem za krkem. Sleduje kazdy pohyb okolo terarka a dokonce me kousla, ackoli mys nemohla citit a mel jsem ruku kousek od jeji hlavy. Moc ji nerusim, nechovam... diky za pripominky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zajímavé, ta moje dělá úplně to samé (podmínky mám identické jako ty). Napadají mě tři možnosti - bu…
ssimca 14.11.2010 04:33
ssimca
Třeba u mojí Boženky jde období před svlekem dost těžko poznat, kolikrát si toho všimnu, až když je…
ToVy 14.11.2010 11:17
ToVy
to krmení 4 dny žívím potkanem bych ti nedoporučoval mohlo by to zle dopadnout pokud ho neodstasvuje…
Master 14.11.2010 12:01
Master
samozřejmě, že potkan jde z terárka ven,když ho Boženka nevezme, to bych si nevzal na triko, já jsem… poslední
ToVy 19.11.2010 23:27
ToVy

Třeba u mojí Boženky jde období před svlekem dost těžko poznat, kolikrát si toho všimnu, až když je svlečená. Boženka je třeba zalezlá 14dní v kuse, aniž by nějak vykukovala nebo cokoliv jiného. Osobně,co ji mám tři roky, bohužel nemůžu říct,že by mě kousla nebo po mě vystartovala,bohužel. Nejsem odborníkem na krajty a možná za to tady dostanu sadu, ale neřekl bych, že krajty jsou teritoriální zvířata a když už by byla, tak bych spíš řekl, že si své uzemí budou chránit samičky. Pokud je tvá krajta zalezlá,nech ji být a neprovokuj ji nakukováním nebo nadzvedáváním ukrytu, aby ses přesvědčil, co se děje. Mě plně stačí, když se pohne když ji rosím, vidím, že se hýbe, tak se do ukrytu nedívám a nijak s nim nemanipujuli, jakmile bude mít hlad, začíná vystrkovat hlavičku a později vyrazí na průzkum celého terárka, akorát je to někdy s ní o nervy a krmím třeba i čtyři dny, než se mylostivá ráči potkánka zakousnout.

to krmení 4 dny žívím potkanem bych ti nedoporučoval mohlo by to zle dopadnout pokud ho neodstasvuješ po chvilce nezajmu když ma hlad jsou to jen okamžiky ne hodiny na tož dny někdy se nepovede utok a pak hned nejde do druhého zaleží asi zase na druhu a jedinci atd

samozřejmě, že potkan jde z terárka ven,když ho Boženka nevezme, to bych si nevzal na triko, já jsem nervózní už jak se potkan blíží k Božence ze zadu, aniž by ho zmerčila a začne ji očuchávat. Pro všechny případy mám přichystanou plácačku, to od té doby, kdy jsem poprvé a naposledy koupil piskomyla. Nikdy víc, nikdy. To bylo o moje nervy, Božka neměla zrovna svůj den, piskáč se doní pustiljak boxer před ní pořád poskakoval, sem tam si do ní kousl, a už jsem mazal pro plácačku na muchy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru