Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem snášení vajíček

Dobrý den,je možné,aby mi želva hermanka snesla vajíčka v teráriu?Viděla jsem je pářit se,tak nevím,zda je možné,aby snesla když nejsou ani zimované.Samičku má až od letoška od jara a vloni zimovaná byla.Já nemám podmínky bohužel.Ptám se proto,že nemám inkubátor a vajíčka se tam musí asi co nejdříve dát,pokud by snesla.Děkuji

Předmět Autor Datum
Ano je to mozne ale pravdepodobne budu vajicka roztrusene kade-tade v pripade ze nemas vhodnu podsti…
krueggerova 24.11.2010 11:40
krueggerova
Spíš když želvu zazimuje teď někdy brzy, tak se má jakous takous šanci dočkat se snůšky. Nadto, zdal… poslední
Petr60zelv 24.11.2010 11:50
Petr60zelv

Ano je to mozne ale pravdepodobne budu vajicka roztrusene kade-tade v pripade ze nemas vhodnu podstielku na hniezdnu jamku a hlavne dostatocne vysoku vrstvu podstielky. nemusia byt tento rok zimovane vajicka aj tak mozu byt oplodnene, samice si dokazu uchovavat spermie v sebe. skus naniest aspon 15-20 cm vysoku podstielku, nech tie vajicka aspon znesie lebo keby ich zadrziavala mozu sa vyskytnut komplikacie.

Spíš když želvu zazimuje teď někdy brzy, tak se má jakous takous šanci dočkat se snůšky. Nadto, zdaleka ne z každého páření ta snůška je, těžko říct jistě, jestli při absenci zimování dozrají folikuly. Ale je pravda, že bez místa, které ta samice shledá jako přiměřené, je zadržení snůšky a následný úhyn vcelku dobře možný, ani se na to nemusí pářit, stačí neoplozená vejce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru