Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zimovanie boa?

Zdravim, v knihe som sa nikde nedocitala ze by boa mala zimovat ale v predajni mi povedali ze im treba na cca 2 mesiace v zime vypnut svietenie a nekrmit. je to pravda? mam polrocnu bou, nie je nejako vykrmena nerada by som to robila hned prvy rok... Vdaka!

Předmět Autor Datum
Boa constrictor nezimuje. Cez zimu možno teploty troška znížiť ale nič dramatické, stále v noci cez…
ado 23.11.2010 11:38
ado
Dakujem!
krueggerova 23.11.2010 11:44
krueggerova
může se na zimu snížit teplota o pár °C a pohrát si s vlhkostí, s délkou dne je to zbytečné. Hrozna…
Aurifer 23.11.2010 13:07
Aurifer
super, presne to som chcela vediet. dakujem velmi pekne! poslední
krueggerova 23.11.2010 14:04
krueggerova

Boa constrictor nezimuje. Cez zimu možno teploty troška znížiť ale nič dramatické, stále v noci cez 20°C a cez deň normálne vyhrievať - väčšinou sa to praktikuje kôli väčšej chuti k páreniu, inak kľudne celý rok chovať v rovnakých teplotách.

může se na zimu snížit teplota o pár °C a pohrát si s vlhkostí, s délkou dne je to zbytečné. Hrozna jsou z oblastí, kde se délka dne a noci mění uplně minimálně. Záleží na podruzích, některé žijí v místech, kde to kolísání teplot v průběhu roku není nijak výrazné, a naopak třeba occidentálise jsme nacházeli v místech, kde to v zimě klesá v noci i k nule a přez den tam je 18-24°C.

jenže to jsou věci, které Tobě s malým mládětem "hroznýše domácího" můžou být srdečně jedno, u těchhle hrozen je zbytečné a naopak nežádoucí cokoliv vymýšlet. Když máš jednoho prcka coby mazla, tak ho prostě chovej celoročně stejně a vůbec to neřeš...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru