Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kašlající regiuska

Ahoj, dneska v noci jsem slysela jakesi zvuky z terarka regiusky. Ta byla napul vyplazena z baraku, hlavu zvednutou kolmo nahoru a obcas jakoby kychla nebo tak podobne vyrazila vzduch. Teplota v terarku je u zdroje 31, v chladnem rohu 26 stupnu. Ma nekdo podobnou zkusenost, co to muze byt? Diky.
Martina

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja mel jednou to same,mel jsem vsechny hady nachlazene,protoze jsem mel moc velkou vlhkost,hned jsem…
Stenly 26.11.2010 11:17
Stenly
samicka je stara pul roku, ja ji mam 2 mesice, bohuzel pochazi od pochybneho chovatele s emailem bra…
reccal 26.11.2010 12:31
reccal
Nojono...tak pořídíš si hada, který zjevně má svých problémů dost a dáš ho do nevyhovujících podmíne…
Aurifer 26.11.2010 12:38
Aurifer
fotky hada jsem videla pred tim, nez mi prisel. Zjevne to bylo foto jine regiusky. A nerekla bych, z…
reccal 26.11.2010 12:45
reccal
Skoro nerosim, protoze mam pocit, ze ta plisen tam bude pokud ho máš v terárku, které raději ani ne…
Aurifer 26.11.2010 13:07
Aurifer
Regiuska ma obrovskou nadrz pres pul terarka, tudiz mi bylo od chovatelu receno, ze neni potreba nij…
reccal 26.11.2010 13:17
reccal
A jak jsem rikala minule, vsechny zvirata mam zaslane kuryrem a s zadnym vyjma tohoto nemam problemy… poslední
Aurifer 26.11.2010 13:29
Aurifer

Ja mel jednou to same,mel jsem vsechny hady nachlazene,protoze jsem mel moc velkou vlhkost,hned jsem dal krajrule jen na ubrousky a teplota sla na 30-32stupnu,ale stejne jsme pak musely na veterinu a pichat injekce.

samicka je stara pul roku, ja ji mam 2 mesice, bohuzel pochazi od pochybneho chovatele s emailem brachyph.mira@seznam.cz. Uz kdyz prisla, tak vypadala polomrtva, myslela jsem, ze tou cestou. Nicmene dneska jsem objevila na spouste brisnich supin hnedorezave flicky, coz by odpovidalo nejake plisni. Terarko je 100x60x80, vetrani vrchni. Skoro nerosim, protoze mam pocit, ze ta plisen tam bude... "chovatel" mi umyslne poslal nemocneho hada...

Nojono...tak pořídíš si hada, který zjevně má svých problémů dost a dáš ho do nevyhovujících podmínek, takže se nedá čemu divit. jdi s hadem k veterináři, co rozumí plazům, ten ti řekne co a jak a pořiď mu lépe větrané terárko, nejlíp s dvojím větráním. Jinak se problémů nezbavíš a časem dočkáš možná tak mrtvého hada.

fotky hada jsem videla pred tim, nez mi prisel. Zjevne to bylo foto jine regiusky. A nerekla bych, ze ma nevyhovujici podminky, neni to muj prvni ani posledni had, jen jediny, co ma problemy. :)
nicmene ted jsem mluvila s chovatelem a mohlo se stat cokoli behem prepravy atd, nabidl nove zvire, protoze tuto regiusku uz asi nezachranime...to je sice pekny...ale...

Skoro nerosim, protoze mam pocit, ze ta plisen tam bude

pokud ho máš v terárku, které raději ani nerosíš, aby se v něm netvořily plísně, tak asi moc nelze hovořit o vyhovujících podmínkách. Vhodná vlhkost se dosahuje častějším rosením, polštářema mechu, instalací větší nádoby na vodu atd, ale rozhodně ne omezeným větráním. Špatně větrané je i akvárko s celým vrškem z pletiva, natož když to je třeba terárium celosklo s jenom páskem perforovaného plechu ve stropě. Tyhle terárka jsou použitelná jako dočasné řešení pro zvířata ze suchých oblastí, což teda zrovna není regiuska. Takže se vůbec nelze divit, že had začal mít respirační potíže, obzvlášť když byl získán už v horším zdravotním stavu. Ono vůbec, když si necháš hada posílat poštou od někoho, koho osobně dobře neznáš, a co si tak matně vzpomínám´s ho ani nepřebírala ty a fotky jeho aktuálního stavu po příchodu ti posílali rodiče, nebo kdo tak se vůbec nelze divit, že se zvířetem jsou akorát potíže.

Regiuska ma obrovskou nadrz pres pul terarka, tudiz mi bylo od chovatelu receno, ze neni potreba nijak vyznamne rosit. A vsude v knihach se pise, ze pokud se objevi plisen, nema se rosit a ma se zvysit teplota...Pravdepodobne prochladla ve vlaku, protoze prisla uplne ledova. A jak jsem rikala minule, vsechny zvirata mam zaslane kuryrem a s zadnym vyjma tohoto nemam problemy..takze mam rosit?

A jak jsem rikala minule, vsechny zvirata mam zaslane kuryrem a s zadnym vyjma tohoto nemam problemy

Pokuds zatím potíže neměla, taks asi hold měla zatím enormní kliku. Hold všechno je jednou poprvé.

Pravdepodobne prochladla ve vlaku, protoze prisla uplne ledova.

Koukala jsem na datum, kdy sis ji dle předchozího vlákna nechávala poslat- bylo to někdy v 2.polovině října, a to už byly v noci občas i mrazíky, takže se fakt nelze divit, že zvíře nepřišlo uplně bez úhony, v tomhle datu.

knihach se pise, ze pokud se objevi plisen, nema se rosit a ma se zvysit teplota

v knihách stylu "bydlí s námi"? Pokud se objeví plíseň, tak to je spíše známkou špatného větrání, ne vlhkosti. Případně to ještě může být volbou nevhodného substrátu do vlhčího prostředí. Ale pokud máš jenom větrání páskem ve stropě, tak to bude ten první případ. Pokud bys chtěla hadoj simulovat vlhčí část roku, tak se bez rosení stejně neobejdeš. Ad vlhkost a větrání, myslím že se nemusím opakovat. Jdi s hadem k veterináři a pak popřemýšlej nad tím, jestli ho máš opravdu v tak vhodných podmínkách, jak si myslíš (případně sem můžeš dát fotku ubikace) Howg.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru