Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Viac hadov pokope?

Zdravím chovateľov :-) Ako začiatočník sa chcem opýtať, či nie je problém chovať "krátkodobo" viac mladých boa z rozdielnych chovov pokope. Mám polročnú samicu, ku ktorej som prikúpila asi 3/4 ročnú samičku, výborne sa znášajú, spávajú poprepletané do seba na konári pod lampou. Kŕmim samozrejme oddelene v prepravke, nikdy medzi nimi konflikt nebol. Mám terárium veľké 100x40x40 cm takže miesta majú dosť. Chcela by som dokúpiť 2 albínov tiež polročné mláďatá. Existuje nejaké riziko keď ich prezriem a nebudú mať parazity? Jeden chovateľ mi povedal že riskujem tak prosím o ďalšie názory na to, či ich mám chovať oddelene alebo môžu byť spolu v terárku kým budú malí. Ďakujem veľmi pekne ;-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
čistě teoreticky, hadi spolu být můžou a problém z jejich strany z toho nebude, dokud nepřerostou ve…
Aurifer 08.12.2010 11:42
Aurifer
Ďakujem veľmi pekne za radu, albínov teda dám do druhého terárka. Rozbor trusu dám určite spraviť vš… nový
krueggerova 08.12.2010 11:59
krueggerova
vy jste to asi blbe pochopila.. Kazdej had by mel jit zvlast - proto se tomu rika karantena... nový
boa.constrictor 08.12.2010 12:05
boa.constrictor
pokud ty dvě holky už dala k sobě bez karantény, tak už je teď skoro zbytečný je rozdělovat, pokud n… nový
Aurifer 08.12.2010 12:21
Aurifer
Ďakujem veľmi pekne každému! :) Albíni budú zvlášť a baby pôjdu na koprológiu tak dúfam že bude všet… poslední
krueggerova 08.12.2010 17:53
krueggerova

čistě teoreticky, hadi spolu být můžou a problém z jejich strany z toho nebude, dokud nepřerostou velikost terárka. Čistě prakticky bych je dala k sobě až po tak 3 měsících karantény, protože jedno zvíře může mít nějaký problém a pak Ti na to zkápnou všichni. to, že u nich u všech je dobré udělat rozbor trusu na parazity, to asi psát moc nemusím. Ale třeba co se týče virů, tak ty nezjistíš, takže fakt to chce delší karanténu. Obzvlášť, pokud ta předchozí zvířata jsou z nějakého neznámého zdroje, třeba z burzy nebo zverexu. Ty albíny předpokládám, že chceš oba od jednoho chovatele.

pokud ty dvě holky už dala k sobě bez karantény, tak už je teď skoro zbytečný je rozdělovat, pokud něco měly, tak už si to zřejmě vyměnily. Ti albíni- pokud to obě budou zvířata ze stejného chovu a třeba rovnou sourozenci, tak můžou být taky spolu. Ta karanténa má význam u zvířat z různých chovů. Ale chce to důslednost- každý terárko vlastní "nářadí" a nesahat na jiné hady, pokud předtím sahala na předchozí. A vůbec nejlepší by bylo umístění těch nových v jiné místnosti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru