Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plná pusa slín?

Poprosím opäť o radu, u mojej boi som si všimla už viac krát bublinky zo slín na puse, dnes keď pusu otvorila tak som videla že ju má celú plnú slín. Zvliekla sa v pondelok, už cca 3 týždne nežrala kvôli zakaleniu. Je to normálne? :?: Ďakujem!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No vo stvrtok sme boli u veta na tych ATB, povedal mi ze normalne na druhy den mozem ponuknut zradlo…
krueggerova 12.12.2010 08:40
krueggerova
uf, no pokud ji každý den taháte a koupete, tak se nedivte, že nežere.. platí tam totéž, co s tím kr… nový
Aurifer 12.12.2010 19:53
Aurifer
No ako zaciatocnik sa jej snazim pomoct ako sa da :/ dostala som par odlisnych rad ale tak spravim t… poslední
krueggerova 12.12.2010 20:08
krueggerova

No vo stvrtok sme boli u veta na tych ATB, povedal mi ze normalne na druhy den mozem ponuknut zradlo kedze mala uz mesiac nezrala. Najprv som ju vykupala v bylinkovom caji lebo stale ma na brade nezvlecenu kozu, kazdy den ju kupavam aj jej to jemne mokrym odlicovacim tamponom sucham ale ona ma tu kozu aj na nufaku aj to jej triem, no je to kazdodenny zapas jak hovado :( Najhorsie je ze vobec nezerie, sice po terarku snori vkuse, tenka je myslim ze este viac ako ked som ju kupila ale ked jej dam ci mysku ci holica tak nezerie :( Co dalej? Len cakat? Dokedy to nie je riskantne ze nezerie? Dakujem Vam!

uf, no pokud ji každý den taháte a koupete, tak se nedivte, že nežere.. platí tam totéž, co s tím krmením, netahat, nechat v klidu v teráriu- takhle nežere ž minimálně ze stresu, a pokud mu je blbě, tak stres to ještě jenom zhoršuje. Žádné bylinky do koupele, nic takového- na odmočení to není dobré, naopak. Na odmočení namočit do vody na půl hodiny a pak sloupnout. Ale rozhodně ne každý den máchat !! Pokud by to nepustilo po odmočení, tak jí to prostě natřete vatou na špejli dětským olejíčkem a nechte nějakou dobu působit (nechte hada na suchu, ne ve vodě) a pak to sundejte. Manipulace s hadem jen minimální nezbytně nutná.

jinak pokud by had pořád nežral, ani po několika dnech klidu, tak mu zkuste kouknout do huby, jestli nemá hnilobu tlamy, při dýchacích potížích se někdy přidruží. Ale velice opatrně, abyste mu neporanila sliznici tlamy. Hniloba bolí, takže hadi žerou většinou neradi.

No ako zaciatocnik sa jej snazim pomoct ako sa da :/ dostala som par odlisnych rad ale tak spravim to tak ako mi radite kedze viem ze mate mnozstvo hadov a spolieham sa na vasu odbornost :) dnes uz mala snahu po myske aspon chniapat. necham ju teda par dni v klude, vo stvrtok ideme na dalsiu davku ATB a myslim ze keby mala hnilobu tlamy tak by na to vet uz minule prisiel kazdopadne sa ho na to opytam ci tam nevidel nejake naznaky. Dakujem moc!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru