Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hroznýš zvedá hlavu

Dobrý den.Potřeboval bych prosím poradit,jak se projevuje IBD.Dal jsem asi čtyřletého hroznýše samce zimovat....přes den asi 19° v noci tak 16°při zhasnuté světle v pokoji kde netopím.Asi týden pozoruju že zvedá hlavu a dívá se na horu.Před 2 dny jsem mu rosvítil a řekl bych že je to lepší,jinak vypadá zdravě.Jíst jsem mu zatím nedával.Chtěl bych ho dát k samici,ale bojím se aby mě ji nenakazil.Poradte jestli s tím máte nějakou zkušenost a jaké jsou u ibd ještě další příznaky.O ibd vím akorát že se had dívá na hvězdy....stargazing je nevylečitelná,a každý měsíc se svléká...víc jsem toho nevyčetl.Za každou radu moc děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děkuji vám všem za odpovědi.Vypádá to že jste měli pravdu,že je možná trochu nastydlý a že mu byla z…
kancyk 14.12.2010 15:41
kancyk
To zvedání hlavy je jeden z prvních příznaků, výtok z nosu a nafukování krku, pufání nebo pískání js…
Aurifer 14.12.2010 17:20
Aurifer
Mohu se přiučit - podle jaké kuchařky jste dal zimovat hroznýše do šestnácti stupňů? A co čekáte od… nový
nikolas 14.12.2010 22:23
nikolas
Aje to v prd...Začal mít trochu vlhko u nosních dírek a když otevřel tlamu tak tam má dost hlenovytý… nový
kancyk 16.12.2010 17:49
kancyk
respirační problémy - asi zápal plic.. to je u hadů často fatální a jestli jsi ho měl v 16 stupních… nový
AbE 16.12.2010 18:05
AbE
když mu ji tim pokapeš, tak se na ni vyprdne. Vytamíny fakt musíš vpravit do kořisti, aby povrchově… nový
Aurifer 16.12.2010 18:57
Aurifer
ahoj všem.Tak to začíná být ok.Na veterině mě dali vitámíny v ampulích,podával jsem je hadovi přímo… nový
KANCYK 20.12.2010 19:49
KANCYK
No sláva, aspoň že tak. Ono když se to podchytí v počátku a je to jenom z nachlazení, tak se to větš… poslední
Aurifer 20.12.2010 20:37
Aurifer

Děkuji vám všem za odpovědi.Vypádá to že jste měli pravdu,že je možná trochu nastydlý a že mu byla zima....trochu jsem to s tím zimováním přehnal,už se vyhřívá pod světlem a vypadá spokojeně,jen mě je divný že mu nic neteklo znosu z pusy a ani jsem nezaznamenal žádné chrčení jestli, byl nastydlí.Uvidím snad už je ok.Nechám ho trochu ohřát a zkusím ho připustit.Ještě jednou vám všem moc děkuji za rady a přeju vám příjemné prožití vánočních svátku ahoooj.

To zvedání hlavy je jeden z prvních příznaků, výtok z nosu a nafukování krku, pufání nebo pískání jsou už pak další příznaky rozvinutějšího onemocnění. Třebas to ještě podchytil včas a prostě to nepropukne, ale každopádně ho to teď chce nechat v klidu, teple a ideálních podmínkách, rozhodně ne ho dávat k samici, jak už psal b.c. Teď bude dost oslabený, a navíc může být infekční. Možná bych mu teď nějakou dobu dávala mrtvou menší kořist s napíchaným Céčkem a B-komplexem.

Aje to v prd...Začal mít trochu vlhko u nosních dírek a když otevřel tlamu tak tam má dost hlenovytých,čirých slin,ale jinak už hlavu vubec nezvedá a chová se přirozeně.Zatopil jsem mu na 27°a pod světlem i víc.Chtěl bych se optat jestli to céčko mají u veta nebo v lékárně a jestli by nestačilo tu myš jenom pokapat,abych to do ní nemusel píchat.děkuji za odpověd

respirační problémy - asi zápal plic.. to je u hadů často fatální a jestli jsi ho měl v 16 stupních Celsia na "zimování" tak se teď možná budeš koukat na to, jak kvůli tvojí totální neznalosti podmínek jeho chovu umře. Zkus navštívit nějakého specializovaného veterináře na plazy, možná ještě pomůže léčba. Odkud jsi? Znáš nějakého specialistu ve tvém okolí? Mohu se jen zeptat, co všechno sis o hroznýších přečetl a odkud? I na wikipedii někdo píše, že teplota by neměla klesnout pod 20 stupňů. Je to článek na 5 minut tvého života :-( Mít zvíře také znamená vzít zodpovědnost za jeho život. Nastudování podmínek života je věc, kterou bys měl udělat ještě před tím, než si zvíře koupíš.

když mu ji tim pokapeš, tak se na ni vyprdne. Vytamíny fakt musíš vpravit do kořisti, aby povrchově nebyly cítit, hadi je neradi. Ale to je takový problém píchnout do mrtvé myši (potkana) pikádo? jí už je to fuk. Stříkačku a jehlu vhodné velikosti seženeš v každé lékárně nebo zdravotnických potřebách, feťáci vědí.

Každopádně to chce stejně co nejdřív hada sebrat a mazat s ním k veterináři, co umí plazy, a moc s tím neotálet. Čím dříve se s tím začne něco dělat, tím větší naděje na vyléčení. A řekni mu, z čeho to had má- ikdyž možná budeš za blba, tak je to docela důležitá informace.

ahoj všem.Tak to začíná být ok.Na veterině mě dali vitámíny v ampulích,podával jsem je hadovi přímo do krku a vypadá že to zabralo.Je bez rýmy a i to slinění zmizelo.Jsem rád že to takhle dopadlo a děkuji i vám za rady.Slibuju že už ho nebudu dávat zimovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru