Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa constrictor occidentalis

Neviem ako horúca je reintrodukcia zvierat zo súkromných chovov, skôr to vidím ako nereálnu záležitosť. Jednou s vecí kôli ktorým mám tento názor je aj Vami spomínaný úbytok biotopu.
Mutácie u všetkého živého prebiehajú takmer neustále, akurát keď je mutácia viditeľná a výrazná, je chovateľsky zaujímavá = zvýšenie počtu v chovoch (pokiaľ je geneticky reprodukovateľná). Že by mutačné zviera neprežilo v prírode je dosť diskutabilné, mutácia je len snaha prispôsobiť sa životnému prostrediu a nie každá (ak sa bavíme o farebných) je pre zviera nevýhodná. Bolo by zaujímavé zistiť, ako jednotlivé populácie vyzerali v priebehu ich vývoja (v ráde veľa rokov), pretože mám pocit že pre niektorých ľudí je jediný prijateľný výzor taký ako vyzerá verejne prezentovaná vzorka daného druhu, populácie...
Napr u boa je u viacerých lokalít hypo zfarbenie pozorované a dovážané z prírody. Ukážkový prípad hypo je B.c. sabogae. T+albino podľa línie sú dosť podobné B.c.i. Hog Island a B.c.i. Sonora hypo ktoré sa v prírode vyskytujú. Zas napríklad motley je mutácia ktorá by nemala mať v prírode problém, neni od klasika nijako extrémne odlišná. Prežitie v prírode nieje len o zfarbení ale o celkovej adaptácii na prostredie a určitej dávke šťastia, veď koľko percent mladých v prírode sa dostane až k reprodukcii?

Ja z hryzavými hadmi problém nemám ;-)
S tými vecami ohľadom CITES zdieľam Váš názor.

Tá cena podľa Icemana mi vychádza mojím odhadom medzi 200-300e za mladé, resp možno menej keďže cca 2,5 ročný B.c.o. by mal byť už dostatočne vyfarbený aby sa cena odvíjala aj od sfarbenia. To že je rozdielná cena v USA a v EU mi je jasné, čo je bežné tam nieje tu aj keď v poslednej dobe sa dosť vozí z USA do EU a naopak.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny