Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lignocel v puse

Zdravim vas, dnes moja baba dostala prvy krat na ochutnanie mladatko andulky ktore jeho mama odvrhla, bolo dost velke, ratam tak 7cm, neverila som ze ho zozerie ale nejakym sposobom ho fakt dala. Bala som sa ci to bude OK lebo nevedela este ako nanho a zacinala ho zrat zadkom, tak som sa bala aby sa jej kostrnky nezapichli do krku ale bolo to v pohode. V krmnej nadobe ho nechcela tak som jej ho dala do terarka, az tam si ho vzala. samozrejme ze mladatko malo hlavu ulepenu od lignocelu. ked ho uz mala cele v sebe, snazila sa lignocel vyplut, co sa dalo som jej z huby vybrala. myslite ze by jej par vlaken lignocelu mohlo sposobit problemy? pripadne to opadne zozratie andulky? myslim ze nie ale radsej si to overim. prikladam fotky, hadica je poriadne napchata a cela hrbolata od paprciek tej andulky :)

Předmět Autor Datum
No určitě na poprvé ji lignocel sám o sobě nezabije.:puff: Nechci se vracet k jeho výhodám, nevýhodá…
Diega 24.12.2010 17:44
Diega
Samozrejme poradil, dakujem, som sa len potrebovala uistit ze ten lignocel bude OK. hady tyzden po k…
krueggerova 24.12.2010 19:06
krueggerova
sežrání andulky je v pohodě, dá se dát i kuřátko nebo pozdějc třeba krůtě... po jednom sežrání troch…
Aurifer 24.12.2010 20:22
Aurifer
Jasne, tak o tyzden jej pozriem pusu. o lignoceli a ostatnych substratoch sa toho vela popisalo, zat…
krueggerova 24.12.2010 20:40
krueggerova
on je s ním člověk většinou spokojenej, do doby, než mu na něj něco chcípne... had už míň, protože s…
Aurifer 24.12.2010 20:51
Aurifer
Uf, no teraz si ma dost znepokojil.. :( vo velkom terarku mam lignocel zmiesany 50:50 s drevenymi ch… nový
krueggerova 24.12.2010 22:14
krueggerova
tak pokud jsou navrchu štěpky a ligno vespod, kam se k němu hadi moc nedostanou (hrozna neryjí), tak… nový
Aurifer 24.12.2010 22:54
Aurifer
No třeba můj hroznýš se včera celý zahrabal po zem. :-| Ten lignocel mi taky začíná vadit, hlavně př… poslední
Veronikka 20.02.2011 22:03
Veronikka

No určitě na poprvé ji lignocel sám o sobě nezabije.:puff: Nechci se vracet k jeho výhodám, nevýhodám a celkově řešení problému s podkladem protože by se tady 100% zase strhla mela :-D. To že spolknula to mládě andulky je v pořádku, hadi dokážou pozřít mnohem větší potravu než se na první pohled zdá a určitě se nic nestane ale hada nech chvíli v klidu trávit a nevytahuj ho, dej mu klid. Jinak pokud nemáš terárium někde na vystavování před zraky návštěv, použij třeba noviny. Nebo pokud nechceš aby had při krmení pozřel něco jiného než potravu, vždy jej vytáhni a krm ho v nějaké krabici, potom hada po nakrmení zase vrátíš zpátky a můžeš mít v terárku cokoli... Snad jsem alespoň trochu poradil;-)

sežrání andulky je v pohodě, dá se dát i kuřátko nebo pozdějc třeba krůtě... po jednom sežrání trochu lignocelu se snad nic nestane, ale až to trochu zatráví, tak mu prohlédni hubu, jestli mu tam někde nezůstal, dělají se z toho ošklivé infekce. Pak mu dej jiný substrát, ligno je dobré pod bezobratlé, ale u plazů a obojživelníků má na svědomí dost dlouhou řadu úhynů.

jinak taky přeji hezké svátky :-)

Jasne, tak o tyzden jej pozriem pusu. o lignoceli a ostatnych substratoch sa toho vela popisalo, zatial som s nim uplne spokojna. to ze sa dostal hadici do pusy je vynimocna zalezitost lebo bezne krmim mimo terarko v bednicke kde podstielka nie je. Dakujem a prajem ti krasne sviatky a nech sa v dalsom roku dari v chove minimalne tak dobre ako tento :)

on je s ním člověk většinou spokojenej, do doby, než mu na něj něco chcípne... had už míň, protože se mu to v lepším případě lepí na sliznice a neumí se toho sám zbavit (viděla jsem třeba ošklivý zánět od lignocelu v kloace, kam se ligno dostává když had odkládá trus nebo moč...jak vysune kloaku, ta se obalí lignem a jak ji pak zase zasune, tak si to ligno prostě nabere do zadku, no- a pokud znáš rčení "příjemný jako osina v pr.., tak nějak tak se potom asi cítí ten had)

s tím lignem to nejsou zdaleka jenom moje špatné zkušenosti, má je i plno dalších chovatelů. Taky ti, co chovají dýl na něm většinou nechovají ;-) já osobně používám ligno akorát pod některé šneky a pavouky, po tom, co mi na něj exlo několik hadů a žab.

tak pokud jsou navrchu štěpky a ligno vespod, kam se k němu hadi moc nedostanou (hrozna neryjí), tak by to vadit nemělo- tam jde o přímý kontakt, u ligna je blbé to, že se lepí na vlhké předměty a na sliznice a potom zvětšuje objem (pokud ho zvíře spolkne víc, tak se "ucpe"), to je 1 věc a za 2. pokud zůstane přilepený na sliznici, tak v něm začnou bujet bakterie a plísně, které produkují toxiny, dráždí tkáń a mohou způsobit ošklivý zánět.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru