Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ospalá pardálka?

Zdravím všetkých. Môj samec pardálky upadol do nejakého stavu hybernácie. Už asi týžden nič nežere, chodí úplne minimálne,ked tak len pod žiarovku. Nevidel som ho ani piť vodu. Celé leto bol vonku a bol fakt dosť aktívny,dokonca ešte aj určitý čas čo som ho dal do vnútorného terária. A zrazu ako keby sa bol zasekol. Dnes som ho dal vykúpať že pozrem aký je trus,ale aký môže byť ked nežere? Po vložení do terária chvílu pobehoval ako by sa prebral a znovu už pospáva. Dýchanie má podla mna v poriadku a sople alebo niečo podobné nemá. Pred vložením do vnútorného terária boli odčervené podla nálezu. Vie mi niekdo pomôcť čo je môjmu krásavcovi?

Předmět Autor Datum
Zdravim ta. Moja pardalka sa v zime spravala uplne identicky. Zrala tak 1 x za 3-4 dni, zvysok presp…
krueggerova 28.12.2010 06:53
krueggerova
Ahojte. Bol som radšej u veterinára a všetky výsledky sú dobré. Je to normálne správanie alebo sa má…
jarovalentin 30.12.2010 15:42
jarovalentin
Můj kluk je aktivní, když ho vyndám z terárka, v terárku je jen pod lampičkou a když má výběh opravd… poslední
lucinečka 04.01.2011 11:09
lucinečka

Zdravim ta. Moja pardalka sa v zime spravala uplne identicky. Zrala tak 1 x za 3-4 dni, zvysok prespala. Oni citia ze je zima a napriek tomu ze pardalky nezimuju, vedia ze vonku je chladno a vplyva to na nich. Rovnako ako europske druhy korytnaciek chovane v terariu nejakym sposobom vedia, ked vonku prsi a tiez prespia cely den.

Ahojte. Bol som radšej u veterinára a všetky výsledky sú dobré. Je to normálne správanie alebo sa mám ešte stále niečoho obávať? Tvoja odpoved ma nejako nepresvedčila. Co nato hovoríte Vy, tý ostatný, ktorý máte tieto korytnačky? Prosím odpíšte,budem rád za každú odpoved. Mimochodom veterinár mi dal B12 na rozožratie,dobrý nápad?

Můj kluk je aktivní, když ho vyndám z terárka, v terárku je jen pod lampičkou a když má výběh opravdu veliký tak dojde vždy jen k žrádlu a zase zpátky pod lampičku. Ale když ho vyndám tak začne ťapkat a zkoumat okolí, a občas mi to i počůrá, jako by si snad značkoval :-)Tak ho zkus vyndat jestli nebude akčnější. Jo a s tou vodou...mám ho měsíc a ještě jsem ho neviděla pít.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru