Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Obávám se, že dělení vysokého terárka napůl bude asi problém. Těch 140 na výšku je pro agamy zbytečn…
Artuš 28.12.2010 20:45
Artuš
dělení vysokého terárka napůl bude asi problém. Zase tak velký ne. Prostě ho rozdělit pomocí police…
Jana B. 28.12.2010 22:00
Jana B.
Jo, jo, je-liz OSB tak samozřejmě ano. Ale nahoru nedávat agamy - 5 až 10 cm písku na ploše 90x90 cm… poslední
Artuš 28.12.2010 23:06
Artuš

Obávám se, že dělení vysokého terárka napůl bude asi problém. Těch 140 na výšku je pro agamy zbytečné, ale můžete to nahoře nějak vyzdobit, třeba i kytkama, aspoň na ně agama nedosáhne (pokud dosáhne, zničí). Písku tam dejte větší vrstvu, aspoň 5 cm, raději i víc (stačí obyčejný písek do dětských pískovišť z hobbymarketů - Obi, Baumax....), nějaké ploché kameny pod žárovku, třeba velkou tlustou větev nebo kořen atd. Ale ty žárovky (UVB a výhřevnou) budete muset spusti dolů, z těch 140 cm výšky by toho asi dolů moc nedopadlo - ani světlo, ani teplo. Určitě tady na poradně najdete spoustu informací, na netu je toho taky spousta, celé specializované weby. Jinak do terárka s půdorysem 90 x 90 cm byste klidně mohl dát i agamy dvě - ale radší dvě samice.

dělení vysokého terárka napůl bude asi problém.

Zase tak velký ne. Prostě ho rozdělit pomocí police. Pokud je terárko ze dřeva, OSB apod. tak je to o to jednodušší. Na tu dělící polici by se pak zepředu udělal sokl, na který by se připevnily lišty na posuvná skla. Nebo i bez lišt a použít panty. Skla by se dala použít ze stávajícího.

Jo, jo, je-liz OSB tak samozřejmě ano. Ale nahoru nedávat agamy - 5 až 10 cm písku na ploše 90x90 cm je už dost velká váha a nemuselo by to dobře dopadnout. Jinak ještě k zadavateli dotazu - pokud si pořídíte mládě agamy o velikosti nějakých 15 cm, tak by to možná ze začátku chtělo trochu menší prostor (třeba z toho terárka kus vydělit). Bude se mu líp lovit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru