Předmět Autor Datum
takové uplně jednoduché osvětlení na skleněná terária pro hady je, že koupíš "podlinku"- zářivkové t…
Aurifer 28.12.2010 22:58
Aurifer
Mě se osvědčili top. desky ,ale mám vyhřívanou celou místnost .. Jak to máš ty ?
Filip 29.12.2010 13:05
Filip
Já mám v současnosti taky vyhřívanou celou místnost a ubikace dané tak, aby spodní zárověň vyhřívala…
Aurifer 29.12.2010 13:44
Aurifer
Hrozna má zatim 1m :-), potřebuju si to dovybavit abych ho mohl ppřivést domů :-), taky jsem koukal…
MatixLukas 30.12.2010 14:23
MatixLukas
můžeš rovnou na dno koupit nějakou tu topnou desku, ty jsou praktičtější než kabely na dně- taky byc… poslední
Aurifer 30.12.2010 14:41
Aurifer

takové uplně jednoduché osvětlení na skleněná terária pro hady je, že koupíš "podlinku"- zářivkové těleso do kuchyně na délku ubikace nebo o něco kratší, položíš to nahoru na terárko a na ni si necháš udělat kryt z plechu jako odražeč. dá se i koupit jako akvarijní tuším od Juwelu, ale ten je dost drahý. Uplně nejlevnějc ale přijde přeložený alobal položený na podlinku a trochu připomáčknutý :-) Co se týče toho kamene- nevím, jak velkého máš hroznu, ale brzo mu bude 31x20 malý. Mně osobně se u nich osvědšil topný kabel stočený do spirály a uložený mezi dvěma linama, na tom horním se hadi vyhřívali. Pokud se dá do ubokace výhřevná žárovka, tak je dobré na ni udělat kryt z chovatelského pletiva, hrozna jsou docela experti na to, se o ni popálit.

Já mám v současnosti taky vyhřívanou celou místnost a ubikace dané tak, aby spodní zárověň vyhřívala tu horní a zvířata daná podle individuálních nároků na teplo- teplomilnější nahoru a chladnomilnější dolu. ale dříve jsem používala ty smotané kabely mezi 2 lina, čímž v podstatě vznikla taky topná deska. Ty desky co jsou k sehnání dneska dříve nebyly, on se tehdá blbě sháněl i ten kabel.

Hrozna má zatim 1m :-), potřebuju si to dovybavit abych ho mohl ppřivést domů :-), taky jsem koukal na ty topné kabely a ani nejsou tak drahé. V místnosti v které je terárium je neustále kolem 22-23 stupnu. Zadní stěna v terárium je z polystyrenu upravená lepidlem a bezbarvým lakem. A co ten kabel kdybych ho dal na dno terária zalil lepidlem a na to dal lignocel? Děkuji předem za odpověd.

můžeš rovnou na dno koupit nějakou tu topnou desku, ty jsou praktičtější než kabely na dně- taky bych to dneska tak řešila, kdybych neměla vytápěnou místnost. dříve desky nebyly, ale dal se sehnat kabel. Dneska se dá sehnat obojí a desku můžeš koupit hotovou. Ale nedávej pod něj lignocel. To už jsou lepší bezprašné hobliny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru