Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
to máš u toho hada, co byl nemocnej?
Aurifer 30.12.2010 22:35
Aurifer
Ano u toho. uz ho ma poriadne mliecne a to druhe je ciste. pomoze fotka 1 oko vs. druhe? nový
krueggerova 31.12.2010 07:29
krueggerova
pripajam fotky oci hadice nový
krueggerova 31.12.2010 09:23
krueggerova
pro příště, nešlo by to dávat větší fotky? třeba makro? Kdo to má pořád zoomovat, a stejně tam není… nový
Aurifer 31.12.2010 10:08
Aurifer
aurifer napsal to co sem chtel ... ten had i ztech malych fotek vypada dost hubeně... jinak to oko u… nový
Demoon 31.12.2010 10:55
Demoon
Hnilobu tlamy had nema, to by si vet vsimol lebo jej prezeral sliznicu. uz je mesiac na ATB Convenia… nový
krueggerova 31.12.2010 13:27
krueggerova
Pripajam fotky v povodnej velkosti. Ano hadica je chuda lebo do rozkrmenia u mna mi vbehol zvlek, po… nový
krueggerova 31.12.2010 13:24
krueggerova
Mě by zajímalo kolik už si nacpala peněz doktorvi - jestli to není tajný? :-) nový
Cheert 31.12.2010 13:35
Cheert
Bude to okolo 50 EUR. nový
krueggerova 31.12.2010 19:05
krueggerova
Jestli dobře počítám tak na naše to je cca 1200Kč. Za tu cenu už máš v dnešní době 2 nový constricto… nový
Cheert 31.12.2010 19:09
Cheert
do svleku v nejbližší době nejde, tohle s ním nemá vůbec nic společného. Na techhle fotkách je jasně… nový
Aurifer 31.12.2010 14:19
Aurifer
nevim zda se me to je nzda ale cela ta leva strana kde je problemovy oko me prijde nejak zjizvena a… nový
Demoon 31.12.2010 17:32
Demoon
Aurifer - dakujem za vzdy profesionalne odpovede aj ked momentalne som z toho na prasky lebo ocividn… nový
krueggerova 31.12.2010 19:13
krueggerova
pokud ti zato had stoji v brně je dobrá veterinářka. nový
Demoon 01.01.2011 02:51
Demoon
Dostaneš se do Brna? já osobně tam v těch končinách veterináře neznám, ale hodně mých známých odtamt… nový
Aurifer 01.01.2011 12:20
Aurifer
Išla som za druhym vetom, ten sa tiez cudoval ze jak to ze ten prvy mi dal len conveniu a B-complex.… nový
krueggerova 01.01.2011 15:08
krueggerova
ten Duphalyte je dobrej, používá se jako podpůrný prostředek a podporuje i chuť k jídlu. Takže by to… nový
Aurifer 01.01.2011 16:23
Aurifer
ja na to vut zase neslysel moc dobry ohlas..sam sem byl spokojen na jedne menší veterině kterou chva… nový
Demoon 01.01.2011 17:29
Demoon
na VUT Brno? ... jo tak to se nedivim, žes neslyšel moc dobrý ohlas, pokud tam šli se zvířetem :-D:-… nový
Aurifer 01.01.2011 17:37
Aurifer
no bavime se o hadech takže sem i ja reagoval samozřejmně na ohlas co se tyka plazů:) nový
Demoon 01.01.2011 18:07
Demoon
"na VUT Brno? ... jo tak to se nedivim, žes neslyšel moc dobrý ohlas, pokud tam šli se zvířetem " :… nový
krueggerova 01.01.2011 18:33
krueggerova
Zajtra ked tam pojdem tak "poucim" veterinara kde je problem, uzasna vdaka za rady. dnes to uz ma tr… nový
krueggerova 01.01.2011 18:31
krueggerova
Musím 3x zaklopať, očko sa odkaľuje! Dnes dostala nasilu holíča a Marbocyl (ATB?) a keď jej vet pcha… nový
krueggerova 02.01.2011 21:23
krueggerova
Teď se jí zřejmě urychlil další svlek tím Duphalytem, hadi na něj často reagujou urgentním svlekem.… nový
Aurifer 02.01.2011 21:36
Aurifer
Klobuk dole pred tvojimi vedomostami! Dakujem! a vsetko dobre do Noveho roku :) nový
krueggerova 03.01.2011 07:37
krueggerova
No už som zase na nervy, asi pred týždňom sa jej pre zmenu začalo zakaľovať druhé očko. Je mliečne,… poslední
krueggerova 17.01.2011 11:01
krueggerova

pro příště, nešlo by to dávat větší fotky? třeba makro? Kdo to má pořád zoomovat, a stejně tam není nic moc vidět. Koukalas jí do huby, jestli nemá hnilobu tlamy, nebo třeba nějaký abscísek v hubě pod tím okem?? Tyhle jednostranné zákaly očí se právě občas dělají po nějakých zdravotních problémech, se svlekem to nemá nic společného. v oku se začne hromadit tekutina, protože se tam ucpe nějaký kanálek. takže oko se nejdřív zakalí a potom opuchne, jak to pokračuje tak i přilehlá část hlavy. Pak je potřeba, aby veterinář co tomu rozumí to pročistil, ale ne vždycky se to povede. Jinak ten had je v dost špatné kondici, měl by se co nejdřív nažrat...pokud sám nežere, tak by bylo dobré mu nacpat nějakou malou nechlupatou kořist, třeba dobře napité potkaní hole.

aurifer napsal to co sem chtel ... ten had i ztech malych fotek vypada dost hubeně... jinak to oko určitě jak řekl vet. dobrý není...podobnou věc sem viděl u samice s rozedřeným čumákem který ji začal hnisat a dostalo se to až k oku ... při otálení může had o oko přijít..

Pripajam fotky v povodnej velkosti. Ano hadica je chuda lebo do rozkrmenia u mna mi vbehol zvlek, potom ten zapal sliznice a teraz zase neviem ci nie zvlek lebo zaes odmieta potravu, vet povedal ze to tak vyzera ze ide do zvleku, od minuleho presiel presne mesiac. pozeral jej do toho oka a vraj tam nema nic neobvykle. druha vec je ze zospodu samica nevyzera tak ze by sa mala zakalovat sudiac podla jasnych ciernych bodiek a ani druhe oko nevyzera tak, ze by sa chystala zvliekat. sakra co s tym? :(

Jestli dobře počítám tak na naše to je cca 1200Kč. Za tu cenu už máš v dnešní době 2 nový constrictory. Takže bych ti poradil hada vzít a dát ho do mrazáku, následně koupit novýho. Než lít další prachy do zvířete kerý je naprosto běžný, když to tak řeknu tak obyčejný a nevypadá to s ním zářně.

do svleku v nejbližší době nejde, tohle s ním nemá vůbec nic společného. Na techhle fotkách je jasně vidět to, co jsem psala minule- tam je ucpanej nějakej kanálek, co normálně odvádí tekutinu z oka, po zánětech na hlavě nebo respiračních potížích se to stává. V oku přímo to samozřejmě vidět nebude. co s tim- určitě bych ho vzala k někomu, kdo těm hadům fakt rozumí, takže bych změnila veterináře, to jako 1.
Je potřeba to řešit, protože jednak se to bude zhoršovat a navíc pro hada to musí být dost nepříjemné. Pokud se to nechá, tak had může jednak přijít o oko, ale navíc jak se to bude zvětšovat, bude to tlačit na okolní kosti a tkáně, takže tam mohou vzniknout další problémy a had nebude žrát, protože to mj. bude dost bolet. A hada je potřeba v brzku nakrmit buď nějakou malou výživnou kořistí, nebo sondou CCLkem a možná mu vrazit i nějakej elektrolit, pije on vůbec? - vypadá i docela dehydrovaně. Obecně je v dost mizerném stavu, nevidim to moc dobře.

nevim zda se me to je nzda ale cela ta leva strana kde je problemovy oko me prijde nejak zjizvena a mozna me to fakt jen tak prijde ale prijde me i cumak mirne nateklej predni cast huby me prijde takova zakulacena..
urcite zmente veterinare odkud ste treba vam nekdo poradi dobryho veterinare v okoli

Aurifer - dakujem za vzdy profesionalne odpovede aj ked momentalne som z toho na prasky lebo ocividne mas ovela lepsie informacie ako pravdeopdobne najlepsi veterinar v Bratislave :( som v koncoch, fakt neviem ku komu mam ist lebo tento mi hovori ze to bude len zvlek. nevies mi aspon poradit ako by som mala vetovi povedat vyliecit to oko? fakt neviem na okoli o lepsom vetovi. vo vode som ju videla ale ci pila je otazne. o korist pred 2 dnami nemala zaujem ale pripisovala som to tomu "zvleku".

Dostaneš se do Brna? já osobně tam v těch končinách veterináře neznám, ale hodně mých známých odtamtud chválí VFU Brno, prý tam jsou i odborníci na plazy. to, že nežere souvisí s těmi zdravotními problémy a celkově špatným zdravotním stavem, ale rozhodně ne se svlekem. Těď už to je ve stavu, kdy začíná oko natékat a zřejmě už i tlama, jak psal Demoon. Navíc, podle té dehydratace- vypadá to, že buď nepije, nebo má ještě nějaké další potíže v souvislosti s hospodařením s tekutinama. je potřeba taky počítat s tim, že pokud byla na antibiotikách a nepila, tak může mít už dost poškozené ledviny. Divím se, že to ten předchozí veterinář nepozoroval a nehlídal...zkusila bych tu VFU, a pokud se tam nedostaneš, tak hold asi mrazák. já sice nejsem zastáncem toho, když je zvíře levné a bežné ale nemocné, tak ho utratit a pořídit nové zdravé- jestliže už si člověk zvíře pořídí, tak by se měl i postarat o veterinární péči, pokud ji zvíře vyžaduje- ale v případě, že vet. péče selhala, tak je zbytečné to hadovi natahovat, páč pokud nemáš v okolí lepšího veterináře než toho, ke komu s ní chodíš, tak to je zřejmě jenom otázka času, než had sám exne.

Išla som za druhym vetom, ten sa tiez cudoval ze jak to ze ten prvy mi dal len conveniu a B-complex. povedala som mu podla tvojich rad co hadovi je, dal mi na rehydrataciu duphalyte a Vidisic masticku na to oko, odvcera ho uz ma trochu menej mliecne, ale hybe nim, reaguje. tak jej po troske kvapkam ten duphalyte a mastim jej ocko, zajtra ju chce este vidiet. rovno jej kupim holica a ak ho nebude chciet tak ju nakrmim nasilu. mala by som velky psychicky problem dat zviera do mrazaku, radsej vyskusam co sa da a nech to stoji trebars aj dost prachov ale nech je to zviera v poriadku aj ked je to len "hodnys domaci" :) dakujem za rady budem informovat ako to pokracuje.

ten Duphalyte je dobrej, používá se jako podpůrný prostředek a podporuje i chuť k jídlu. Takže by to mělo hroznu "nakopnout", ale nevím, jestli zvíře v takovémle stavu bude ochotné něco žrát. takže kup menší hole, hodně malé, ale dobře napité mléka, aby mělo vysokou výživovou hodnotu a hada přitom moc nezatížilo. Bude potřeba mu dávat hodně malou nechlupatou kořist v krátkých intervalech (jen několik dní, tak 2x týdně), než trochu zesílí. Já osobně bych asi použila sondu a CCLko, ale pokuds hada niky sondou nekrmila tak přecejen to násilné nakrmení holetem je méně rizikové, ikdyž ta konzerva je účinější. Co se týče toho Vidisic gelu- tam se ale obávám, že asi nebude žádný léčebný efekt, ono se to používá na léčení "suchých očí". Jenže had má oči kryté nepropustnou šupinou bez toho, že by tam byla někde nějaká mezera. Ony i slzné kanálky hadům neústí na povrch jako třeba u savců, ale dovnitř do tlamy, a pokud se tenhle kanálek ucpe při nějakém zánětu, tak pak tekutina nemůže odtékat do tlamky, ale hromadí se a pak právě vzniká to zakalené oko a otok. Takže oko samo o sobě je normálně funkční(aspoň z počátku), on to není problém toho oka, ale právě toho kanálku. Proto jsem psala, že na oku jako takovém nebude nic vidět. To očko bude normálně reagovat, ale pokud se odtamtud nedostane ta tekutina, tak ho to samozřejmě postupně poškodí. Ono je možné, že se to samo zpraví a kanálek se sám zprůchodní, ale pokud se tak nestane, tak bude potřeba to vypustit.

Zajtra ked tam pojdem tak "poucim" veterinara kde je problem, uzasna vdaka za rady. dnes to uz ma trochu menej mliecne musim povedat. Zatial som este nikdy nasilne nekrmila a budem mat asi problem to mladatko klepnut, ale pre hada vsetko takze to samozrejme vyskusam. Najprv jej ho asi skusim dat zive a az ked nebude chciet jej ho nacpem. A co sa tyka toho upchateho kanaliku, keby sa to nelepsilo a oko bude puchnut, bude ho musiet vet nejako prepichnut alebo niecim preplachnut a precistit? To aby som ho vedela informovat o dalsom postupe :) lebo on mi tvrdil ze to sa moze spravit samo a pri dalsom zvleku to uz bude OK. kazdopadne ak jej to ocko bude puchnut budem na veterinu behat ako na klavir :) Tisicnasobna vdaka! ;-)

Musím 3x zaklopať, očko sa odkaľuje! Dnes dostala nasilu holíča a Marbocyl (ATB?) a keď jej vet pchal holíča do pusy tak sa jej začala odlupovať koža okolo pusy ako keby sa zvliekala.. :?: pritom len teraz začína byť trošku matnejšia ako keby išla do zvleku ale ani oči ešte nič (resp. to druhé). je možné že to je zle zvlečená kože z prvého zvleku? to som ju musela kúpavať a ani tak nezišlo všetko úplne dobre.

Teď se jí zřejmě urychlil další svlek tím Duphalytem, hadi na něj často reagujou urgentním svlekem. Ale ona mohla být nesvlečená i odpředtim, mít na sobě kompletní zaschlou starou pokožku. Mohla jít do svleku a z nějakého důvodu se třeba nezačala svlékat (stres, nemoc atd), takže se svlečka odchlípla a zase přischla. to se taky stává a někdy se to špatně rozpoznává a na fotkách to není poznat, takže je možné, že se teďkla svlékne a bude na tom už podstatně lépe. Po svleku by se mělo to očko zpravit.

No už som zase na nervy, asi pred týždňom sa jej pre zmenu začalo zakaľovať druhé očko. Je mliečne, suché, reaguje. O korisť mala záujem, stále lozí, hľadá, ale keď mala možnosť loviť tak len oňuchávala ale nezaútočila. Nakŕmila som ju nasilu dvoma týždňovými potkaními holíčatami, nevyvrhla ich, vyzerá plnšie, lepšie. Ale čo zase s tým druhým okom? :( zase počkať kým sa samé odkalí? Opuchnutá nie je vôbec, mastím Vidisicom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru