Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vousatka-liliput

Ahoj, jsem chovatel začátečník, přesto bych řekl že minimálně dobře informovanej. Přibližně před 3 měsíci jsem zakoupil od chovatele mládě agamy vousaté, mělo cca 17 cm na věk 3 měsíce, což se mi zdálo docela málo,ale řekl jsem si, že nejspíš bude menšího vzrůstu. Za týden jsem jen na burzu pro další 2 vousatky, tentokrát jsem chtěl formu sandfire. Na burze jsem pořídil samičku a samečka, oba 3 měsíce staří a velikost okolo 21cm. Problém je v tom, že dnes cca po 3 měsích ta první zmiňovaná vousatka vyrostla pouze asi jen o 1 cm, přičemž ostatní 2 již nyní mají okolo 26 cm. Malá žere pěkně, je aktivní, stolici pravidelnou. Krmím denně bud cerstvou zeleninou (mrkev,salat, zeli), nebo cvrckama. Do krmení přidávám Roboran H + nastrouhanou sépiovou kost. Napadá někoho nějakej důvod toho, že neroste?
Liliputka se hlavně na samečka dost upnula, a pomalu ani neusne, pokud se ho nedotýká. Ostatní vousatky ji respektují a neútočí na ní (zatím). Nyní mám problém i s druhou vousatkou, poslední dobou se pořád schovává ve stínu za vodopádem a ven téměř nevylejzá, s ostatními vychází dobře a chuť k jídlu má také. Napadlo mě, že možná chce zazimovat. Určitě to, že je celý den zalezlá není v pořádku. Poradí někdo něco?
Mé terárium : dřevotříska 120x60x70 přes půl vršku větrací mřížky. UVA + UVB záření. Teplota : ve dne 28-32, v noci 20-22. Vlhkost okolo 30-50 %, každé ráno vousatky rosím, africký písek(5cm), dostatek úkrytů a místa na šplhání.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny