Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hieremys annandalii

Zdravím, vkládám dotaz ohledně želv chrámových z toho důvodu, že na internetu o nich téměř nic nenacházím. V práci máme 3 dospělé jedince, kteří nejsou úplně v pořádku, ale je vidět, že se zotavují a dokonce přibírají na váze. Minimálně u jednoho zvířete máme podezření na pneumonii. V podstatě by mě zajímalo, jaké biotopy tyto želvy osidlují (to, že obývají stojaté vody se mi teda najít podařilo)a jaké v nich panují podmínky ( teploty apod ). Rovněž mě zajímá potrava těchto želv. U nás je držíme podobně jako většinu asijských vodních želv v akvateráriu, kde se teploty pohybují do těch cca 30 stupňů. Vodní sloupec je možná nějakých 30 cm (želvy jsou už docela veliké). Výhřevná lampa je umístěna nad souší - jako substrát je použita "hlína" s pískem, překrytá vrstvou listí. Želvy se hodne zahrabávaly, v současné době takto činí už jen jedna. Krmíme metodou pokus omyl, nicméně želvy naprosto odmítají jakoukolin živočišnou složku v potravě. V podstatě moc nežraly, nyní se nám je podařilo rozkrmit na ovoci a zelenině vhozené do vody.
Protože se nám nedaří najít o nich dostatečné informace, budu rád za jakoukoliv radu, jak jim vytvořit co nejvhodnější podmínky a co nejlepší dietu.

Předmět Autor Datum
Trapně přiznávám, že název tohoto zviřátka jsem dnes viděl prvně, ale strýček Google v angličtině na…
Arutha 14.01.2011 21:10
Arutha
No na tom nic trapného není ta zvířata jsou tajemná jako hrad v karpatech. Na netu jsou informace st… poslední
Lukas K 14.01.2011 21:51
Lukas K

No na tom nic trapného není ta zvířata jsou tajemná jako hrad v karpatech. Na netu jsou informace stejné jako v těch odkazech - útržkovité, jen pár vět, ale díky..taky jsem se dobral k té býložravosti na netu. To jsou přesně ty želvy, které chovají mniši v jezírkách kolem chrámů - odtud název želva chrámová. Nějak náhodně jsem narazil na jednoho člověka, který je chová, ale kontakt na něj mi zůstává utajen. Nemají je ani ZOO snad. Teda až na tu naší - jsou z nějaké zabavené zásilky. No je to výzva - nezbývá než pečlivě pozorovat a dokumentovat, proto doufám, že se vyhrabou se svých zdravotních problémů. Musím zaklepat na dřevo, že je to na dobré cestě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru