Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš Královský pochýře

Dobrý den
Mám k vám velkou prosbu, z důvodu že nevím na koho se obrátit a když chovám hady už 8let tak tohle jsem v životě neviděl. Kamarád si asi pře 14 dny koupil hroznýše královského je to mláďátko cca 50cm velké. Vše bylo v pořádku svlečka i dobře přijímal potravu. Před 3 dny musel odjet na služebku a dnes se vrátil a našel hroznýše v takovém to stavu jaký je na fotkách, můžu potvrdit, že jsem hada viděl v pondělí a byl v naprostém pořádku. Tak pokud by jste někdo dovedl v takovém to případě poradit byl bych vám velmi vděčen za každou radu.
Děkuji Jarda

Předmět Autor Datum
vypadá to jako nejaká plíseň..... nový
Demoon 14.01.2011 20:16
Demoon
Nevím nikdy jsem to nevyděl, překvapuje mě i to že ten had se dostal do takového stavu cca za 3 dny… nový
Jead1 14.01.2011 20:18
Jead1
Jo a zapoměl jsem říci že když jsem ho vzal do ruky začal okamžitě zvracet. nový
Jead1 14.01.2011 20:20
Jead1
vypada to hodně zle moje rada je ihned na veterinu pokud chce hada zachránit.....:( ale upřímně když… nový
Demoon 14.01.2011 20:22
Demoon
První co mě napadlo, že to je nějaká otrava nebo něco takového. Ale z čeho ???? Nedovedu si to vysvě… nový
Jead1 14.01.2011 20:24
Jead1
mohl mít něco v sobě aniž byste to věděli (tím narážím na tu otravu) víc vám neporadím až takové zku… nový
Demoon 14.01.2011 23:40
Demoon
Ahoj, tohle už jsem bohužel viděl,a to u importovaných regiusek.Několik týdnů (cca 4 ale jist si ne… nový
viper 15.01.2011 00:40
viper
Ahoj Díky všem za snahu pomoci při vyřešení toho to problému. Vipere máš pravdu v tom, že je to infe… nový
Jead1 15.01.2011 13:01
Jead1
Ahoj, prosímtě, mně by hrozně zajímalo, co by to mohlo být. Mohl bys to, prosím, napsat nejen Vipero… poslední
bobek123 15.01.2011 17:43
bobek123

Ahoj,

tohle už jsem bohužel viděl,a to u importovaných regiusek.Několik týdnů (cca 4 ale jist si nejsem )po importu se jim začalo tohle dělat.
Průběh byl velice rychlý,od prvních tečiček do tohoto stavu 2-4 dni,za další 2-4 dni ůhyn..."puchýře" byli naplněny vazkou nažloutlou tekutinou,pravděpodobně lymfou,zvíře ztrátou tekutin velmi rychle "hublo"-žádné další markantní příznaky až na slabost a vzrůstající apatii nebyly vizuálně patrné....přes veškerou snahu to bylo provázeno 100procentní mortalitou....zkoušeli jsme kde co,ale bezvýsledně...pravdou je že u veterináře jsem nebyli protože jsme byli v Bukurešti(když nepočítám telefonickou konzultaci s Mvdr. Honzou Hnízdem který mi moc šancí nedával).Za tamním "veterinářem" jsme to po několika předešlých zkušenostech ani nezkoušeli...přišli jsme tak o asi 50 zvířat - u všech stejné příznaky a průběh....vzhledem k tomu že to bylo infekční,a mněli jsem tam opravdu velké množství dalších hadů a návrat byl za několik týdnů,možnost samostatného zamražení žádná,uhynulé jedince jsme pro pitvu neskladovali....takže jsem se bohužel nikdy nedozvěděl co to je za sv...stvo.
Doporučit ti můžu tedy jen izolaci od ostatních zvířat,a důkladnou desinfekci všeho s čím zvíře přijde do styku.Podle mně je v tomto stavu už pozdě,ale pokud to chceš zkusit návštěvu veterináře neodkládej -tedy specializovaného na plazy,"kočko-pejskař" je bez šance.
Pokud by se ti podařilo zjistit co to je,dej prosím vědět.Jen pro zajímavost-od koho jste hada koupili?

Ahoj
Díky všem za snahu pomoci při vyřešení toho to problému. Vipere máš pravdu v tom, že je to infekční. A doktor to potvrdil, že se jedná o infekci s tím, že odebral vzorky a posílá je na rozbor, potom snad budeme chytřejší dostal injekci s nějakými vitamíny na povzbuzení organismu, a o pár hodin později jde na hadovi vidět, že asi mu to kapku prospělo už nezvrací je aktivnější a dokonce vyšla z něho i stolice. Tak uvidíme a snad to dobře dopadne. Ale až budu vědět od doktora co to přesně je a jak s tím naložit tak ti pisnu na emila. Ten kamarád to klasicky koupi přes nějaký ten kamenný obchod, když věděl že se mohl stavit a určitě by se nějaký ověřený chovatel našel. Však to určitě znáš, to jsou ti nepoučitelní lidé. Ještě jednou díky.

Ahoj,
prosímtě, mně by hrozně zajímalo, co by to mohlo být. Mohl bys to, prosím, napsat nejen Viperovi na mail, ale i sem?
Ne, že bych se toho bála, protože regiusku dostanu již 2,5letou a je naprosto v pořádku a guttatu mám od chovatele, ale vážně mě to zajímá.
Díky =)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru