Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zelva vypousti bubliny

Zdravim Vas,

mam asi 15 let doma vodni zelvu nadhernou. Predchozi asi mesic a pul zelva travila asi 99% casu na sousi. Musel jsem ji davat do vody, pac jsem mel strach aby se tim slusenim treba nedehydrovala, ale vzdy asi do 2 minut byla zpet na sousi. Pred tydnem jsem si vsiml, ze se zacala chovat nejak divne a zjistil jsem, ze ji nepatrne natekly predni packy, takze s nimi moc nehybala. Hned jsem vzal zelvu k veterinari, ktery rekl, ze to bude OK. At koupim UVB, ze do mesice to bude snad v poradku. UVB jsem koupil, pac jsem ho nemel, coz je opravdu ostuda. Nozky ji uz pomaly odtikaji a uz i plave, ale co me znepokojuje je to, ze behem plavani porad vypousti bubliny, jako by to nedokazala udrzet v plicich. Nekdy kdyz se vynori, tak pri dychani lupe a nebo i nekdy zachrapti. Takze to vypada jako by ji neco v nose branilo. Vytoky kolem nosu nema zadne a dokonce se i potapi a dycha jen nosem. Nevite co by to mohlo byt? Zelva ma ohrev vody, velky a kvalitni filtr.

Předmět Autor Datum
Zdravím Hodilo by se napsat podmínky chovu...velikost nádrže, výška vodního sloupce, teplota vody, t…
Lukas K 15.01.2011 21:44
Lukas K
Tak co se tyka tak jedna se o jednoho jedince, samec. Stari cca. 15 let. Nadrz je velka 30 x 120 cm,…
b3hcz 16.01.2011 13:17
b3hcz
Dobrý den, moc by mě zajímalo, jak to dopadlo s Vaší želvou. Řešíme podobné potíže. Také naše želva… poslední
Želvuše 11.09.2023 21:46
Želvuše

Zdravím
Hodilo by se napsat podmínky chovu...velikost nádrže, výška vodního sloupce, teplota vody, teplota vzduchu, zda-li te akvaterárium kryté, popř umístění nádrže..takhle se blbě radí - můžu od boku střeli - pneumonie - ale s více informacema se lépe pracuje

Tak co se tyka tak jedna se o jednoho jedince, samec. Stari cca. 15 let. Nadrz je velka 30 x 120 cm, vyska hladiny cca 12 az 15 cm, teplota vody 27 stupnu, akvarium neni kryte a jeho umisteni je u zdi naproti oknu. Co se tyka tech plic a jejich zanetu, tak zelva by mela problemy se potopit a to jsem zatim nezpozoroval. Jen to, ze sem tam lupe pri dychani + i zachrapti. No a co jeste je to vyposteni vzduchu. Zacinam mit o ni strach, udelal bych pro ni cokoliv, ale ted uz nevim co.

Dobrý den,
moc by mě zajímalo, jak to dopadlo s Vaší želvou. Řešíme podobné potíže. Také naše želva dýchá jen nosem a vypouští bublinky.
Byla u veterináře, brala antibiotika, teď ji krmíme násilně stříkačkou a pícháme infuze. Stále nechce jíst. Už nevíme....
Tak přejeme všem, ať jsou zdrávy .... :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru