Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta královská - Maturitní práce

No moji hadi taky nejsou ze zverimexu. Já netvrdím, že jsou špatní lovci, jen že jsou velmi agresivní a zuřiví. Vystřel po potkanovi hned, jak jim jej předložím a na nic nečekají - proto je ne vždy chytnou ideálně. Jsou to mazlíci, samice na mě vydrží ležet klidně hodinu, když se díváme na tv, to už pak spíš nevydržím já a putuje do terárka, ale po té, co se vyprázdní je docela adrenalin vyměnit jim třeba misku s vodou. Krmím tak, že hady zasytím, nechám je trávit, počkám, až se vyprázdní a pak je nechám ještě minimálně týden hladové. Zatím to vychází na krmení 1X za 3 týdny, co je při 2 potkanech na hada myslím si optimální.
Co se týče krajt, ten útok je sice naprosto bezchybný, ale jak jsem psal, kolikrát se potkan dotkne krajty čumákem, ta se stáhne potkan odběhne a lov se opakuje. Chtěl bych vidět, jak to funguje v přírodě, protože se mi občas zdá, že by tam ten had zašel hlady, kdyby takhle cuknul a vylekal kořist pokaždé. V teráriu nemá hlodavec pochopitelně kam utéct, ale v přírodě by to pro hada znamenalo opět hladovění. Možná to souvisí s tím, že potkani jsou zvědaví, a když se k nim ten had blíží proč jej neočuchat. V přírodě údajně krajty loví v noci, takže kořist až do útoku nejspíš opravdu nic netuší, protože hada nevidí.
Ještě bych dodal, že stejné zkušenosti s B.c. a P.r. mi potvrdilo více chovatelů, přesto moje zkušenosti a pozorování se týkají pouze mých zvířat, takže máš pravdu, rozhodně bych tyto informace nechtěl zobecňovat. Je možnost, že jsou vyjímky a taky je možnost, že se úplně mýlím.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny