Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem leguání drápky

ahoj, moje leguání samička - asi 6-7 roků (možná i více) včera ztratila!? drápek na přední nožce. píšu ztratila, ale já ho našla na zemi v terárku. teď pod ním má zbyteček nehtíku. takový měkký, co nejspíš je výplň drápku. chtěla bych vědět, copak jí asi chybí? vitamíny? ty dostává v potravě(ovoce, zelenina). nebo tady zmiňovaná sépiová kost? tu totiž nedávám. jinak osvětlení mám, bazének s vodou taky,dostatek místa. děkuji za odpovědi a zdar všem chovatelům leguánů:)

Předmět Autor Datum
"osvětlení mám" a "dostatek místa" sú dosť relatívne informácie. Aby Vám mohol niekto zodpovedne por…
Yukina 08.02.2011 12:17
Yukina
krmím - tedy v zimě - čínské zelí, ledový salát, rukola, polníček, paprika, mrkev, kedlubna - i list…
ewika 08.02.2011 12:27
ewika
Terarko by bolo ok. To svetlo VYHOD a kup mu tam nejaku poriadnu vybojku!!! Leguany potrebuju poriad…
danio007 08.02.2011 12:54
danio007
terko by melo byt v poradku. spis mam pocit, ze ji neco chybi. sepiova kost je zdroj vapniku? tudiz… poslední
ewika 09.02.2011 09:47
ewika

"osvětlení mám" a "dostatek místa" sú dosť relatívne informácie. Aby Vám mohol niekto zodpovedne poradit, obávam sa, že budete musieť napísať presný druh osvetlenia, presnú veľkosť terária, presnú skladbu potravy.
Ja na leguány odborník nie som, ale 99% otázok bez týchto informácií nejde zodpovedať.
Tak veľa šťastia, nech sa riešenie nájde :)

krmím - tedy v zimě - čínské zelí, ledový salát, rukola, polníček, paprika, mrkev, kedlubna - i list, salátová okurka, jablíčko, banán. už mě víc nenapadá...osvětlení - repti glo 5.0 UVB 13W, sun glo 40W. terárko vysoké až ke stropu, prosklené, šířka cca 2.5m a hloubka cca 1m. tolik dodatek

Terarko by bolo ok. To svetlo VYHOD a kup mu tam nejaku poriadnu vybojku!!! Leguany potrebuju poriadne svetlo, nie RG. Taktiez poriadny halogen na vyhrev. Aku tam mass teplotu? A ake podavas vitaminy? Ak dostava iba to co je v tej zelenine tak to bude malo. Cez leto ked trhas na luke travu by to slo, ale aspon v zime podavat este nejake vitaminy. A tak isto vapnik, V dobe rastu ho potrebuje celkom dost. Vies ako by si vyzerala keby si od mala nedostavala vapnik? Krivica je svina...
Ako mas zariadene terarko? Nemohol si pazur niekde ulomit?

terko by melo byt v poradku. spis mam pocit, ze ji neco chybi. sepiova kost je zdroj vapniku? tudiz na drapky? no a kolik ho davat takovemu jesterovi a jak casto? a jestli by bylo mozne doporucit i vitaminy plus davkovani. dekuji moc za pomoc!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru