Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bombina orientalis

Zdravim, chtel jsem se zeptat co je vhodne jako substrat pro tyto zabky pouzival jsem klasickou hlinu ale zacali se mi tvorit "vodni blechy" dale jsem se chtel zeptat jestli se daji sehnat tak od 80 kc za kus pocitam s 5 zabkama...A jak je to pri prirodne zarizenem terariu s vymenou vody? Je dosti nepraktické mit vsude vodu terarium tezke a vylívat ji. A jak dosáhnu toho aniz by se mi "bortili" ostruvky ve vode ... Dekuji mnohokrat

Předmět Autor Datum
U bombin máme souš z malých kamínků (takový ten akvarijní štěrk, nahrnutých k zadní a jedné boční st…
Artuš 20.02.2011 23:48
Artuš
Jako substrát můžete např. použít oblázky spolu s mechem. A jak je to pri prirodne zarizenem terari…
me 20.02.2011 23:54
me
Díky, díky...
Artuš 21.02.2011 21:17
Artuš
poslal jsem ti SZ ;-) poslední
me 21.02.2011 22:44
me

U bombin máme souš z malých kamínků (takový ten akvarijní štěrk, nahrnutých k zadní a jedné boční stěně terária, zčásti to drží několik větších kamenů a dva květináče s kytkama (v obalech, aby nestály ve vodě), na části té souše je mech. No a zbytek, asi třetina až polovina terárka, je zalitý vodou do výšky asi 5 až 7 cm (kdyžtak se podívejte na fotku na: na www.zaba.717.cz, hned první obrázek v položce Naše terária). No a zhruba jednou týdně vycucneme asi dvě třetiny té vody a dáme čistou, jednou za dva až tři měsíce to čistíme celé, včetně proprání štěrku. Výměně vody se u bombin bohužel nevyhnete, stává se pro ně toxická, zvlášť při pěti kusech.

Jako substrát můžete např. použít oblázky spolu s mechem.

A jak je to pri prirodne zarizenem terariu s vymenou vody? Je dosti nepraktické mit vsude vodu terarium tezke a vylívat ji.

Nepraktické je mít přírodně zařízené terárium bez možnosti výměny vody. Můžete zkusit větší vyjmutelný bazének nebo vodu měnit po částech. Pokud se vám bortí ostrůvky, použijte nějaký pevný materiál - např. ploché kameny.

A za tu cenu se okolo léta, když jsou odchovy, sehnat dají.

EDIT: Pozdě, ale přece :-)

Artuš: Pěkný to máš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru