Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odchlípnutí části šupin v okolí tlamy užovky proužkované

Nechci, abys to bral jako že zpochybňuju co píšeš, ty jsi dejme tomu zkušený chovatel a už víš co a jak- ale když si to přečte začátečník, co se v tom neorientuje, tak může zvířatům zbytečně nadělat hafo problémů. Ono u nehmyzožravých hadů obecně je to AD a UV dost zbytečný, vzhledem k tomu, že žerou obratlovce... tam má význam UV třeba v době, když tomu hadovi něco je, jednak to mírně desinfikuje ubikaci a u hada to podporuje obranyschopnost, nebo když má problémy se svlekem, tak ho to AD může podpořit. ale u zdravých zvířat to je zbytečnost a pokud někdo, kdo neví kdy, jak a kolik bude dávat hadům ádéčko, tak jim spíš koleduje o potíže, páč se to fakt snadno přestřelí, a obzvlášť u těch mláďat. Proto bych s tím jeho doporučováním byla hodně opatrná. Mmch. já je mám taky v plastboxech bez světla, toho tam je dost páč svítí okolní ubikace, a plastboxy se u těch rybožravat nejsnáz udržujou. Mají tam misku s vodou, jako podklad ubrousek, jako úkryt papírové role nebo plastové misky s dírou a pohoda, jak pro mně z hlediska údržby, tak zřejmě i pro ně, protože v tom výborně prosperujou.

S těma žábama co píšeš, tak to je smaozřejmě pravda, žáby ze stejné oblasti co jsou přirozenou potravou jsou výborné, ale: 1. hůř se scháněj, 2. cena (pro rybožravou užovku zbytečně luxusní kořist) 3. kdo tomu nerozumí, tak si to může vysvětlit tak, že prostě skokan, koupí nějakého skokana (co ani nemusí být skokan, jen je prostě blbě určený), nebo prostě chytne nějakou žábu v jezírku na zahradě, naservíruje hadovi a průser je na světě.

takže doporučení pro začátečníka- krmit v přiměřených intervalech přiměřenýma rybičkama, pokud se krmí rybama s obsahem thiaminázy tak dotovat "Béčkem", občas se může dát na zpestření žížala nebo šnek, pokud ho hadi berou. hotovo, pro hada dostačující a nedá se tím nic zkazit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny