Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem leguán zelený - nafuoklé bříško

no tak na nevyhovující velikost terárka, osvětlení, vytápění a větrání, návrat k linoleu a neposlouchat kecy prodavačů ve zvera již odpověděli pánové. To terárko je malé a špatně situované, jestliže to je rohovka, tak vnitřní prostor je opravdu strašlivě malý, navíc v takovéto nádrži je nemožné vytvořit potřebný teplotní gradient. Teloty v nádrži neznáš, takže lze předpokládat, že ty potíže mohou být způsobené nedostatkem tepla-nemožností se vyhřát na "provozní teplotu". venku se teď ochladilo, takže pokud i v místnosti poklesla teplota, nemusí to být o moc (aspoň z lidského hlediska) tak pro legoše už to může znamenat neschopnost trávit, + v kombinaci ještě se špatnou výživou... zajdi s leguánem k veterináři, ale úpava podmínek je asi to nejdůležitější pro to, aby se zvíře zase dalo do pořádku.

takže:

1. Urgentně to bude chtít buď pořídit nové vyhovující, nebo dočasně předělat terárko staré (a co nejdříve ho pak vyměnit za nové dostatečně velké a vyhovující- NE trojúhelníkové), aby se legoš mohl vyhřát a začít normálně trávit. Tzn. předělat světla a zajistit tak dobré osvětlení nádrže, dát je na strop a vyhřívací místo udělat někde nahoře, třeba větev umístěnou pod vyhřívací lampu na stropě. Modrou žárovku vyhodit, je k prdu a nahradit ji nějakou bílou bodovkou. Změřit teploty na výhřevném místě a v prostoru a podle nich zvolit watáž u žárovek. Teplota na výhřevném místě minimálně 30, ale lepší až ke 40°C.

2. nahradit lignocel linem

3. změnit jídelníček.

4. jak to bude možné, pořídit větší a lépe zařízenou ubikaci


proč píšu ne trojúhelníkové- abys mohl tak velkému zvířeti, jako je zelenej lego udělat nádrž s dostatečným vnitřním prostorem a dostatečným tepelným gradientem, tak bys musel mít tu rohovku fakt hodně velkou, počítej ramena aspoň 150x150, opravdu minimální rozměr a dostatečnou výšku, tak 2m.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny