Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dendrobatky

Ahoj,
chtěl bych začít chovat dendroborátky a psát o nich bakalářku respektivě o jejich jedovatosti může mi někdo poradit u kterých by se dala nejlépe sledovat? (ztrátu jedovatosti chci eliminovat krmením mravenců z jejich biotopu..)

Předmět Autor Datum
ztrátu jedovatosti chci eliminovat krmením mravenců z jejich biotopu můžu se zeptat, jak to chceš u…
daneva 04.03.2011 20:16
daneva
tak jestli je v prváku, tak má tři roky na namnožení pořádný mravenčí kolonie mne zaujalo spíš to p…
me 05.03.2011 08:47
me
když chce psát bakalářku, tak asi v prváku nebude ;-) to by mě taky zajímalo, jak se dá jedovatost p…
daneva 05.03.2011 13:09
daneva
co třeba stanovením koncentrace toxinů sekretovaných pokožkou a porovnání získaných údajů s volně ži…
pajin 05.03.2011 18:15
pajin
bingo sem v prváku.. jedovatost budu hodnotit jak je již psáno podle toxinů setřených z pokožky jen…
bubitom 06.03.2011 13:18
bubitom
A tak sme čekal radu jaké dendroboratky chovat.. nejdriv si asi pores ty sbery z prirody. I pokud p… poslední
.JaBula. 06.03.2011 14:06
.JaBula.

co třeba stanovením koncentrace toxinů sekretovaných pokožkou a porovnání získaných údajů s volně žijícími jedinci? :-) mě by spíš zajímali ti mravenci... pokud by to byly druhy odchovávané v zajetí, může u nich nastat podobný problém jako u pralesniček, takže pokud si je nebudeš dovážet přímo z pralesa, tak nevím nevím... ale docela dobrej nápad na bakalářku, taky mě to asi před rokem napadlo :-)

bingo sem v prváku.. jedovatost budu hodnotit jak je již psáno podle toxinů setřených z pokožky jen nebudu srovnávat pouze volně žijícíma ale i s uměle chovanýma a krmenýma obyčejně (jako je krmí chovatelé cvrčci, octomilky, chvostoskoci..)a jeden zběr z volně žijících žabek mám taky v plánu.. u mravenců to bude problém je sehnat (přesněji druh co žerou) a ztráty jejich "jedovatosti" kys. mravenčí se nebojím jelikož mám slíbené prostory ve školním skleníku tak nouzy o rostliny z subtropů nebude..
A tak sme čekal radu jaké dendroboratky chovat..

A tak sme čekal radu jaké dendroboratky chovat..

nejdriv si asi pores ty sbery z prirody. I pokud pojedes na overene lokality nektereho z druhu, nemusis tam narazit vubec na zadna zvirata, natoz pak treba na urcity druh, ktery te zrovna zajima a u ktereho budes mit srovnavaci material z chovu. Mnozstvi a nejspis i slozeni toxinu se bude urcite lisit mezidruhove a nema cenu srovnavat "jabka z prirody s hruskama z chovu".

u mravenců to bude problém je sehnat (přesněji druh co žerou)

hlavne mnozstvi, kterym bys kvalitne a hlavne dlouhodobe nakrmil nejaky rozumny statisticky vyhodnotitelny vzorek zab.

a ztráty jejich "jedovatosti" kys. mravenčí se nebojím jelikož mám slíbené prostory ve školním skleníku tak nouzy o rostliny z subtropů nebude..

obavam se, ze si to trochu moc "malujes". Kaktusy pestovane u nas maji mnozstvi toxinu nesrovnatelne mensi nez rostliny stejneho druhu z prirody. S rostlinama pestovanyma ve skleniku to bude v podstate stejne. Navic - nejen z kytek mravenec je ziv. Osobne si myslim, ze si na bakalarku klades hodne vysoke a v nekterych ohledech az nerealne cile s obtizne reprodukovatelnymi vysledky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru