Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Krajta tmavá - problém s oteklou spodní čelistí

Ahoj, nejprve k tomu "startování".. Zvláště u mláďat drobnější agresivita není nic neobvyklého, já jsem to v praxi řešil tak že jsem mláďatům nedával žádný úkryt ani nic podobného aby neměli přílišný pocit bezpečí a nezačali si myslet "toto je pouze moje místo". Had by potom mohl mít sklony k defenzivnímu chování, rád by se někde schoval a útočil z úkrytu například. Takže přiměřeně krmit a po pár dnech trávení občas zvykat na ruku jako to děláš teď. Časem by měl být had mírnější.
Nyní k tomu otoku. Nelze jednoduše říct přesně co to je a ještě k tomu bez fotografie. Nahodím pouze pár možností a doufám že mne hned za to někdo neukamenuje...

1) V některých případech bývají otoky způsobeny třeba i chybějící látkou - vitamínem. Myslím že nedostatek vitamínu " B " způsobuje tyto problémy. B1 a B6 - pokud tento vitamín chybí nebo je ho nedostatek u plazů způsobuje otoky a mnohdy i záněty, poruchy sliznic, odlupování kůže a podobně.. Zdravé zvíře by s tím nemělo mít problémy ale mohl by to vyřešit i B-Komplex který užívají i lidi, volně k sehnání v lékárně. Předávkování prakticky nehrozí, zvíře přebytek vyloučí v moči..

2) Zvíře se mohlo poranit, zkus pečlivě hada prohlédnout jestli nenajdeš nějakou ranku, něco neobvyklého v místě toho otoku, stroupek, vpich a pod. Na čem hada chováš ? I zapíchnutá tříska v čelisti to mohla způsobit..

3) Nestalo se nic neobyklého například při krmení ? Tu a tam se stane že had pokud krmíš živými potkany a pod špatně uchytí kořist a ta jej kousne.. Taky by to mohlo způsobit nějaké podráždění, slabší otok nebo se to mohlo zanítit...

4) Infekce, špatné podmínky a jiné - toto je třeba mít na paměti a při horšícím se stavu zvířete okamžitě vyhledat veterináře..

Kdyžtak pošli trochu kvalitní fotku na můj mail

Snad odpověď byla dostačující:-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny