Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na hroznýše

Zdravím chtěl bych se zeptat jestli by mi mohl někdo poradit? Koupil jsem od jedné paní samičku hroznýše má asi 170cm ale z terárka prý nebyla už půl roku venku ani na ni nikdo nesahal. Dříve prý byla zvyklá ale tek když se jí jen dotknu tak na mě hned otvírá tlamu a sičí. Nevíte jestli to ještě půjde nějak udělat aby si zase zvykla nebo už takhle zůstane napořád? děkuji za odpovědi....

Předmět Autor Datum
Na fotce vypadá nažraná, to bývají hadi dost nevrlí a je třeba jim dopřát klid, taky během svlékání,…
malpolon 14.03.2011 21:11
malpolon
No ako hovorí malpolon , nebudem sa opakovať , po jedle ( aspoň 3 dni ! ) ju nechaj v pokoji , a nes…
Sofiosko 11.04.2011 18:05
Sofiosko
Mám doma samce, který byl podobně zanedbáván(vyrostl a majitel, který ho i při velikosti 160cm krmil…
Hroznak 13.04.2011 17:18
Hroznak
JJ ruce si vždycky myju a dostávala morčata tak nevím ......ale když jí dám ruku před tlamu tak nic…
STURNUS 13.04.2011 21:19
STURNUS
tak vytrvat, buď se zklidní nebo ne, každý had je jiný :) poslední
Hroznak 14.04.2011 08:25
Hroznak

No ako hovorí malpolon , nebudem sa opakovať , po jedle ( aspoň 3 dni ! ) ju nechaj v pokoji , a nestresuj ju . Potom ju skús normálne chytiť ( nechoď na nu zase rýchlo ) možno ťa kusne 3 krát možno menej možno viac , ale po nejakej dobe si určite zvikne na tvoj pach a bude vedieť že si to ty a nezaútočí a nebude sičať , bude sa s ňou dať v pohode manipulovať , alebo sa nikdy nezmení a bude agresívna stále , kaźdý had má inú povahu :)

Mám doma samce, který byl podobně zanedbáván(vyrostl a majitel, který ho i při velikosti 160cm krmil myšmi, se ho bál). Při spatření pohybu okamžitě startoval a mlátil hlavou do skla, cca po měsíci krmení 1-2 menšími potkany týdně se uklidnil.
Nevím jestli ta tvá také byla podvyživená, ale pokud ano tak by se při normálním pravidelném krmení měla uklidnit. Důležité je taky hada zvykat na pohyb kolem terária a v něm, což bude zřejmě problém tvojí samice. Nezmínil ses jestli má v teráriu nějaký úkryt, je dobré ho odstranit(boa constrictor není vyloženě úkrytový had) aby had pořád viděl ven z terária a nespojoval si jakýkoliv pohyb s krmením. Dobře umytýma rukama manipuluj s předměty v teráriu, opatrně se dotýkej hada a nech ho aby si tě očichal(pokud syčí a snaží se kousnout, doporučuji ruce odstranit z jeho dosahu :D )

Přeji hodně štěstí a určitě napiš jak jsi dopadl.
Hroznak

JJ ruce si vždycky myju a dostávala morčata tak nevím ......ale když jí dám ruku před tlamu tak nic ale jak ji zkusím zvednout tak hned syčí, kroutí se a když už ji teda vytáhnu tak ji nemožu udržet jak sebou mele... nevím čím bych to mohl spravit ono je to těžký když se jí půl roku nikdo ani nedotknul a pak až já :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru